9. decembra 2014

Keď nečítate knihu, pozrite si seriál. 1/2

Začína sa ten Vianočný čas, keď som furt chorá a ako ste si všimli, mám choroby a bývam často doma. Som strašný knihomoľ, ale aj moja knižnica má limit. Zväčša ostanem dlhší čas bez knihy a vtedy nastáva čas ma PLÁN B- seriály.

Musím sa priznať, že ešte skôr, ako som začala vo väčšom čítať knihy, bola som zbláznená do japonských a hlavne kórejských seriálov a filmov. Stále sa ma to drží, ale to je môj záložný plán, keď už fakt nemám čo robiť. :D Keď sa to tak vezme...na tomto zozname, ktorý vám chcem spraviť sa nachádza len jeden kórejský seriál a naozaj ho odporúčam. A ten zoznam....fúha...pozrela som strašne veľa seriálov, alebo ich ešte pozerám a zúžiť sa len na pár, mi dalo dosť zabrať. Ale pokúsila som sa vybrať tie naj, ktoré by sa vám zapáčili. Tak tu ich máte:


1. Teen Wolf
Seriál sa točí okolo chalana menom Scott, ktorého v lese napadne vlkodlak. S kamarátom Stilesom najskôr netušia, čo to znamená, ale nakoniec prídu na to, že sa ich životy zmenia. 
Môj názor: 
Mega, mega a ešte raz mega. Seriál som začala pozerať, keď už mal natočených niekoľko častí a dobre dom spravila. Strašne dlho sa bil s TVD o moje prvenstvo. ale nakoniec zvíťazil a stále na sa ďalšiu epizódu teším. Humor tam nechýba, kvôli mojej láske Stilesovi, ktorého si každý obľúbi. Skutočne odporúčam. :)
Moje hodnotenie: 10/10

2. Reign
Dej sa odohráva v minulosti. Príbeh je o mladej Mary, ktorá sa stáva kráľovnou škótska a od malička vyrastala v kláštore. Keď sa v kláštore stane incident, odchádza na francúzsky hrad ku svojmu snúbencovi Francisovi, ktorého jej vybrali, keď bola malá. Prežíva tam lásku, kamarátstvo, intrigy, boj o trón a snaží mať pri tom normálny život.
Môj názor: Historický seriál, ktorý som začala pozerať asi pred mesiacom. Zaujal ma obsah a hneď som sa do neho pustila. Strašne ma uchvátil. Mary je nádherná, Francis sa k nej strašne hodí. Kráľovná Catherine- Francisová matka, ktorú som najskôr nemala v láske seriálu dodáva ten správny humor a teraz sa stáva mojou obľúbenou postavou. Ak máte radi históriu, pustite si ho. 
Moje hodnotenie: 10/10 (keby sa dalo dať viac, tak tento seriál si to zaslúži :) Rada by som čítala aj knihu...ale asi si ju budem musieť napísať sama :D )


3. The Vampire Diaries
Seriál o dievčati menom Elena Gilbertová, ktorej sa život zmení, keď stretne dvoch bratov- Stefana a Damona, ktorí skrývajú tajomstvo. Sú totiž upíri a obidvaja boli zamilovaní do jej dvojníčky. 
Môj názor: Na tejto seriál som nevedela nájsť právne slová. Obsah som asi ani nemusela písať, keďže ho asi všetci poznajú. Keby ste sa ma spýtali v polovičke 3.sérií, poviem vám, že je to môj TOP seriál. Ale teraz? Vôbec netuším. Každému ho určite odporúčam, ale....nepáči sa mi, že dej sa skoro stále opakuje- niekto zomrie, plačú za ním, chcú spáchať samovraždy, bla bla bla a na ďalší deň aj tak vstanú z mŕtvych. A tak to ide stále dookola. :/ Ale sú tam sexi herci, takže voľba je jasná :D 
Moje hodnotenie: 8/10

4. Outlander
 Hlavnou postavou seriálu je Claire Randall, vydatá zdravotná sestrička, ktorá je v roku 1945 záhadne premiestnená do minulosti, konkrétne do roku 1743.
 Môj názor: 8 dielny seriál, ktorý som pozrela za dva večery. Vtiahol ma do deja a nevedela som sa od neho dostať. (blbý internet mi furt mrzol. :( ) Znovu som si vybrala históriu a teraz ešte aj cestovanie v čase. Skutočne ma prekvapil. Pútavý dej, super scenár a naučila som sa zase trochu dejepisu. Do apríla, keď vyjde nová séria asi nevydržím. 
Moje hodnotenie: 10/10
PS: Viem, že som asi blbá, ale len včera som sa dozvedela, že je to podľa kníh -_- Ešte nájsť niekde peniaze a šup šup do kníhkupectva. :)

5. Dracula
Dracula prichádza do Londýna, kde sa vydáva za amerického vynálezcu. Jeho plány sú však pomstiť sa tým, ktorý pred niekoľkými storočiami zničili jeho život. Stretáva však dievča a nečakane sa do nej zamiluje. Mina sa však podobá na jeho bývalú manželku. 
Môj názor: Ďalší seriál, ktorý rozpovie príbeh o známej osobnosti. Tento seriál som si strašne obľúbila. Vlastne to bol asi prvý historický seriál, ktorý som začala pozerať. Dej bol skutočne geniálny, postavy a prostredie sa mi strašne páčilo. Bola som rada, že som si kukla upírov, ktorý žili v minulosti a museli sa skrývať po nociach. Veľmi ma to zaujalo a Draculu som si obľúbila. 
Moje hodnotenie: 9/10

Zatiaľ som vám sem pridala polovičku zoznamu. Dúfam, že aj vy pozeráte dáke dobré seriály a kľudne sa o ne v komentároch môžete podeliť. :) Druhý diel článku napíšem čoskoro.  

4 komentáre:

  1. Ani jeden z týchto nepozerám :D Upírske denníky som dlho pozerávala, ale už pred vyše rokom prestala (to už je tak dlho??) Už mi to prišlo o ničom, zbytočne naťahované. A pritom som to kedysi milovala.
    Ja odporúčam Doctora Who, Sherlocka, Faking it, The big bang theory, Arrow...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Z týchto seriálov poznám iba Teen Wolf, ostatné poznám len po názvoch :) A áno, Stiles, zlatíčko :3
    Ja by som odporučila Pretty Little Liars, Sherlock, Bones, Doctor Who, ktorého som len prednedávnom začala a je mega, The Flash a ak sa rada bojíš alebo máš rada horory tak American Horror Story :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Trafili ste pár seriálov, ktoré napíšem v pokračovaní článku. :D
    Maťa...máš pravdu. TVD je už strašne naťahované. :/ Ja to pozerám len po večeroch, keď nemám čo robiť. Mohli prestať treťou sériu, keď pôvodný odišli. Teraz to ide len dolu vodou.
    Ja sa furt neviem odhodlať na ten seriál Doctor Who.... :D Všade o ňom čítam a stále sa k nemu neviem dopracovať. Určite si ho cez vianočné prázdniny pozriem. Ja vám na 100000% odporúčam moje zlatíčko REIGN. Teraz som na ňom závislá. :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taky ani jeden neznám... :D Já doporučuji již zmiňovaného Doctora Who, Sherlocka (ale britského, ten americký... ehm), Hru o trůny, Merlina a Arrow. (A Selfie, ale to zrušili, třebaže to absolutně nechápu.)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!