7. decembra 2014

Dlouhé zimní večery #3- V ktorej knižnej zemi by si chcela stráviť Vianoce?

Máme to druhý týždeň, takže pokračujeme v projekte, do ktorého som sa zapojila. :) Viac sa o ňom dočítate TU
Tentokrát ideme na na skutočne zaujímavú tému.
Táto téma na skutočne vynervovala. Asi týždeň som rozmýšľala, akú knižnú zem si vyberiem. Fanúšikovia Harryho to budú mať určite ľahké, ale priznám sa, že ja som Harryho nečítala. Filmy som videla, ale zaujali ma asi len ako ostatné filmy, ktoré som raz videla a stačilo mi to. (čo mi pripomína, že som nevidela posledný diel...hups. :D )
Asi už všetci čakáte, ktorú knižnú zem som si vybrala. Sama ani netuším, prečo som si vybrala práve túto, ale pokúsim sa vám to aspoň trochu vysvetliť.
Moja knižná zem, kde by som chcela skutočne stráviť Vianoce sa volá Ilei, ľudia sú tam rozdelení na 8 kást a my sme o nej mohli čítať v neuveriteľnej knihe Selekcia.

Okey, keďže ste už asi v pohode zo šoku, ktorý som vám spravila, ide sa na vysvetľovanie. Selekciu som si zamilovala len kvôli obalu a obsahu. Na knihu som sa strašne tešila a nesklamala ma. Ako malá som mala rada príbehy o Popoluške a musíme samy uznať, že Selekcia sa na Popolušku skutočne podobá. Príbeh som si zamilovala od prvej strany a strašne sa teším na pokračovania, ktoré vyjdu na Slovensku, keďže ja a angličtina sa príliš nemáme v láske.
A prečo práve stráviť sviatky v Ilei? (tu si dám asi pol dňa prestávku v písaní, aby som porozmýšľala, čo napíšem :D) Samozrejme, že by som radšej strávila sviatky v paláci. Proti chudobnejším kastám nič nemám. Keď sa to tam vezme, ľudia sú tam ku sebe milší a Vianoce by neboli o darčekoch, ale o tom, ako sa všetci stretnú pri spoločnom stole. Selekciu som si ale vybrala kvôli tomu, aké
by to bolo stráviť sviatky v paláci, ako jedna finalistka, ktorá súťaží o srdce Maxona. (okey...najradšej by som bola, keby ma už miloval.) Muselo by to tam byť nádherné. Celý palác by bol vyzdobený ozdobami a sama by som pri tom pomáhala, keďže rada ozdobujem dom a stromček. :) Muselo by byť nádherné, ako by bola celá zem zasnežená a ty by si si mohla zobrať koňa a ísť sa previezť do lesa a pozorovať tú krásu. A samozrejme by muselo byť nádherné, keby som mala na sebe tie nádherné princeznovské šaty.
Neviem, či ku sviatkom patrí aj Silvester, ale skákala by som od radosti, keby som mohla ohňostroj pozorovať z okien paláca a zozadu by ma objímal princ Maxon a šepkal by mi do uška...okey už preháňam :D

2 komentáre:

  1. Máš pravdu, já bych si asi zvolila toho Pottera, přece jenom Vánoce na hradě a ta hostina! To je něco pro mě. Selekci jsem nečetla a moc o ní nevím, ale tohle místo - palác - by mi na Vánoce asi nesedlo. Moc prachaté a načančané, radši krb a jinak chlad Anglie v Harrym.. Ale ty sis knihu zamilovala, takže je určitě krásná představa tam být na Vánoce :) třeba se ti o tom bude aspoň v noci zdát

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hej, máš pravdu. Aspoň to bude krásny sen. <3 :)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!