17. novembra 2014

3 knihy, ktoré ostanú v mojom srdci


Určite to všetci poznáte. Každý z vás má doma knihy, ktoré mu buď zmenili pohľad na svet, donútili robiť veci inak, alebo ich čítate stále dookola a nikdy vás neomrzia. 

Keďže chcem, aby ste ma spoznali, pripravila som si 3 knihy, bez ktorých by som asi nikdy nebola takým knihomoľom, akou som teraz. :)




1. Beautiful Disaster

Určite si to väčšina z vás pamätá. Kniha, ktorá to všetko odštartovala. Sama si pamätám, ako som dostala tablet a napísala som kamoške, nech mi pošle dáku knihu. A BUM...bolo to. Poslala mi Krásnu katastrofu a v mojom živote sa stala katastrofa. Do knihy som sa zamilovala a čítala som ju znovu a znovu. Romantika, priateľstvo, láska, nebezpečenstvo....to všetko som v tej knihe našla a nerozumela som, prečo som do pekla tie knihy nezačala čítať už skôr. 
Preto je Krásna katastrofa na 1. mieste. Je jedno aké super knihy budem v živote ešte čítať (a to som ich čítala veľa), Abby a Travis ostanú moja srdcovka





2. THE FAULT IN OUR STARS

Túto knihu asi nikomu nemusím predstavovať. Každý poznáme príbeh o dievčati, ktoré bojovalo celý život a nakoniec jej do života prišla láska menom Gus, ktorý "fajčil" cigarety a bál sa lietania. 
Priznám sa, že knihu som nechcela čítať asi mesiac. Kamarátka mi o nej hovorila skoro stále a ja som sa k nej nikdy nevedela dostať. Až nakoniec, keď som nemala čo čítať, stiahla som si ju a konečne prečítala. Asi po 10 stranách som si začala nadávať: "Sakra, prečo si ju nezačala čítať skôr?!"
A takto to išlo ďalej. Do polovičky knihy som si príbeh užívala. Všetko bolo v pohode, aj keď som vedela, že šťastný koniec predsa len nebude. Všetko sa pre mňa skončilo, keď Gus na lavičke povedal: "Začal som svietiť ako vianočný stromček." Od tej vety som pri knihe plakala, všade naokolo boli servítky a mamka sa na mňa pozerala ako na blázna. O na čo? Knihu som nepustila z rúk, kým som ju nedočítala. Je to jedna z tých kníh, ktoré keď čítate, vždy sa rozplačte pri tých istých scénkach, hoci tie slová už poznáte naspamäť. Je to jedna z tých kníh, ktoré môžete čítať dookola a nikdy vás neomrzia a pri ktorých vždy dúfate v iný koniec, hoci viete, že sa ho nestane. <3






3. Fifty Shades of Grey

Okey...možno ma polovička z vás bude chcieť zastreliť, ale musela som sem túto knihu dať. Je to asi preto, lebo je to kniha, ktorú čítam stále dookola. Áno, dobre čítate. 
Keď sa stane, že nemám na poličke žiadnu knihu na čítanie (čo je málokedy), zoberiem si do rúk Grey-a a čítam ho stále odznovu a nikdy ma neomrzí. Sama nechápem prečo, ale je to tak. Prvý krát som túto sériu čítala v elektronickej podobe. Tak strašne ma zaujala, že som si povedala, že ju proste musím mať na poličke, nech sa deje čokoľvek. Preto som si ju kúpila a aj keď sa mi na poličke knihy striedajú, táto séria mi tam ostáva. Anna a Christian sú pár, ktorý sa vám dostane pod kožu a nechce sa vás pustiť...teda mňa určite nie. :D Aj keď tá Anna...ach ta...nejdem ju komentovať, ale v sérií je moja najobľúbenejšia postava Christian a tak to naveky ostane. 
Kniha ma nezaujala kvôli erotickým scénkam, alebo BDSM praktikám. Zaujala ma kvôli chémii, ktorá je medzi hlavnými hrdinami. Kvôli láske a tomu, ako mu Anna verí. Strašne sa teším na film, ktorý má vyjsť na budúci rok. Keby som mohla tak si v sále už teraz rezervujem najlepšie miesto na sedenie. :D Aj keď som si najskôr myslela, že vybrali hercov, ktorí sa tam moc nehodia, rozmyslela som si to hneď, ako som videla trailer a scénku vo výťahu. <3



2 komentáre:

  1. Ty si môj človek!!! :D Konečne niekto kto pochopil chémiu medzi Christianom a Anastasiou :D Fifty Shades of Grey je kniha, ktorá ma nedokáže omrzieť :D Ak nemám čo robiť, tak ju čítam v kuse dookola :D Bohužiaľ, Krásna katastrofa nebola zlá, len ma štvalo že Travis bol taký ochraniteľský priam až posadnutý :D A k Johnovi sa radšej nevyjadrujem :D Nechápem jeho krutosť :D Keď si spomeniem, že najprv ma takmer rozplakal pri Aljaške a potom pri Hviezdach tak je mi do plaču :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa Aliašku neodvážim čítať :D Naplakala som sa už dosť. :D

      Odstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!