4. marca 2015

Tahereh Mafi- Som roztrieštená

Počet strán: 288 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Rok vydania: 2013
Vydavateľstvo: CooBoo

Anotácia:
Juliette trávi stovky dní zatvorená v betónovej cele. Pre svojich blízkych, spolužiakov a rodičov predstavuje hrozbu, ktorú je treba pred svetom ukrývať. Keď sa jej niekto dotkne, začnú sa diať nebezpečné veci... Nikto nevie, prečo je Juliettin dotyk smrteľný, no nový systém s ňou má veľké plány. Juliettina predstava je celkom iná. Jej dotyk je jej silou, no na to, ako s ňou naložiť príde až po tom, čo do jej života vstúpi Adam – chlapec s tetovaním vtáka na hrudi...

Tahereh Mafi je autorka o ktorej som vôbec nepočula. Nepoznám ju, nevidela som jej fotku, ale kvôli tejto knihe som si ju zamilovala. Tahereh spravila neuveriteľne pútavý príbeh, ktorý nie je vôbec otrepaný a privedie nás do nového sveta. Keď raz knihu otvoríte, nebudete ju chcieť zatvoriť. 

O tejto sérií som veľa počula a dosť som o nej čítala. Nie len na blogoch, alebo na stránkach o knihách, ale dokonca aj v slovenských časopisoch (jeden z nich bol aj Emma). Po prečítaní obsahu som bola trochu šokovaná, keď som sa dočítala, že Juliette má smrtiaci dotyk, ale v recenziách sa "roztápajú" nad jej romantikou s Adamom. Bola som na to naozaj zvedavá. 

Život Juliette by asi nikto z nás nechcel mať. Nielenže nechtiac zabila človeka, rodina ju odvrhla, ale ocitla sa zatvorená v cele.  Po stovkách dní sa jej cela otvorí a vkráča do nej Adam- chalan, z ktorého má pocit, že ho už videla. 
V tejto časti...priznám sa...som sa strašne nudila. Autorka napísala asi 100 strán len v cele a nemalo to žiadnu šťavu. Modlila som sa, aby celá kniha nakoniec nebola len o tom, ako sa tam oni dvaja v tme kecajú, ona ho odmieta, on ju furt oslovuje. 
Keď do cely vtrhnú vojaci a odvedú Juliette preč, jej život sa v sekunde zmení. Čakajú ju chvíle boja, šťastia, bolesti, ale dokonca aj lásky. 

Autorka u mňa ale zabodovala postavami, ktoré do príbehu napísala. Juliette bolo dievča, ktoré som si už od začiatku obľúbila, jej myšlienky sa mi strašne páčili. Nebola zbrklá ako ostatné hrdinky, ktoré chcú zachrániť svet, autorka im do príbehu dáva blbcov, ktoré ich mlátia, skoro ich zabijú, ale oni aj tak prežijú a otravujú ďalej. Určite si Juliette zapisujem na zoznam mojich najobľúbenejších hlavných hrdiniek. 
Adam bol chalan, ktorý sa mi k Juliette strašne hodil. Páčili sa mi ich spoločné rozhovory, alebo situácie, keď boli spolu. Chválim autorku s príbehom z minulosti, v ktorom sa Adam a Juliette spoznali. Adam v celej knihe mal asi len dve negatíva, ktoré som však do príbehu zabudla. 
Do knihy dal aspoň trochu humoru Adamov mladší brat. Neskutočne som si ho obľúbila a dúfam, že v ostatných dieloch sa s ním znovu stretnem. 

Knihe dávam plný počet sovičiek. Ak ste knihu ešte nečítali a stále rozmýšľate, či si ju kúpiť, tak neváhajte a hneď si ju objednajte. Nebudete ľutovať. 

MOJE HODNOTENIE: 

2 komentáre:

  1. Adam sa mi v jednotke páčil... Ale čím ďalej, tým je z neho väčší kretén a nemala som ho rada. Zato Warner je zlatíčko :3
    Som rada, že sa ti to páčilo, ja mám túto sériu veľmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ sa mi Adam páči, mám ho rada, takže dúfam, že si to u mňa nepokazí. Teším sa na ďalšie časti. :)

      Odstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!