22. decembra 2014

7 hriechov knihomoľa.

Skutočne "milujem" tento zimný čas, keď buď fúka silný vietor, alebo padá sneh (a to stačí pár vločiek). Nášmu internetu sa asi nechce a tento mesiac sa budem trápiť s extra pomalým netom a budem dúfať, že môj PC zostane bez ujmy, keď sa rozzúrim. Aj dnes to nebola veľká sláva a keďže som nemala čo robiť, narazila som na zaujímavý tag, ktorý sa mi strašne ľúbil, takže ho určite vyplním. Takže, šup na to. :)


1. Chamtivosť
Akú najlacnejšiu a najdrahšiu knihu máš doma? 
Najlacnejšia? Tak to viem presne. :D Knihy Mŕtvi do súmraku a Živí mŕtvi v Dallase. Jednu som kúpila za 2 eurá v takom super kníhkupectve v takej strašidelnej uličke, ktorú som ani nepoznala. :D
Čo sa týka najdrahšej knihy, musím trochu porozmýšľa, pretože sa tých kníh vystriedalo veľa. Aj si dobre pamätám, tak to bola kniha Kniha svetových rekordov 2009, ktorá stála viac ako 30eur. Mám ju od mája a to som len v polovičke. 

2. Hnev
Ktorý autor v tebe vyvoláva hnev? 
Vážne? Tých je taká kopa, že keby som to tu mala písať, tak do zajtra neskončím. Ale pár vám ich poviem. 
Rainbow Rowellová...tak hlúpo skončiť knihu, by malo byť trestané ako zločin proti knihomoľom. John Green...človek, ktorý má na svedomí niekoľko desiatok pokrčených vreckoviek v našej domácnosti. Gayle Formanová....ten koniec prvej knihy...vraždila by som!!......a tak to ide ďalej. 


3. Žravosť
Ktorú knihu môžeš hltať znovu a znovu? 
Už veľa krát som to sem písala a teraz sa budem len opakovať. Je to séria Fifty Shades. Môžem ju čítať dookola a nikdy ma neomrzí. Mám knihy na poličke, mám poznačené moje obľúbené časti a tie čítam stále dookola. (mamka sa už čuduje, ale čo už.) Grey ma proste uchvátil. :)

4. Lenivosť
Ktorú knihu si kvôli lenivosti zanedbala? 
Ja som strašne lenivý tvor. Skutočne sa snažím knihy nezanedbávať, ale niekedy sa to proste nedá. Zanedbala som ich len pár, teraz si spomínam len na tretie pokračovanie série Medený jazdec- Letná záhrada. Tú sériu strašne milujem, mala som trojku požičanú, ale proste...keď som videla tam kopu písmeniek na jednej stránke, po 50 stranách som knihu zatvorila. Niekedy sa k nej dostanem...(možno :D )

5. Pýcha
O ktorej knihe hovoríš, aby si vyzerala inteligentnejšie? 
Tak toto je tajomstvo. :D Nemôžem to vyzradiť, lebo potom sa s tým už nemôžem chváliť. Ale prezradím vám len toto: je to známa kniha, všetci ju poznajú, všetci tú sériu milujú a ja som nevidela ani poslednú časť filmového spracovania. Mala by som sa hanbiť, ale ja za to nemôžem. Filmy ma ako tak bavili, ale neprišla som im na chuť. 

6. Chtíč (skutočne som toto slovo dlho nepočula :D Budem to brať ako žiadostivosť)
Aké vlastnosti si ceníš na mužských a ženských postavách? 
Pri každej knihe je to iné. Každá postava je v niečo iná a kvôli tomu sa mi páči. Viac si skôr všímam vlastnosti žien, ako mužov. Nechápem prečo. Asi to bude kvôli tomu, že som dievča. :D Mám rada postavy, ktoré sú odvážne a vedia si povedať svoj názor. Nemyslím zase, že by mali byť arogantné. To nie. Len by mali vedieť stáť za svojim slovom a nenechať sa od ničoho odradiť. Tiež milujem, keď vedia rozmýšľať, čo väčšine postáv chýba.
Okey, okey...priznávam sa. Tiež sa mi páči, že sú pekné, štíhle a vždy si nájdu svojho princa na bielom koni, ktorý pre nich spraví čokoľvek. Určite to tak má každá baba. A nie, že nie... :D 


7. Závisť
Akú knihu by si si najviac želala dostať ako dar? 
Keby som si naozaj mohla vybrať zo všetkých kníh, tak by som si asi najviac priala dostať sériu kníh Outlander. To je myslím, že 7 kníh, ktoré si strašne chcem prečítať. Videla som seriál a zamilovala som sa. Vybrala by som si ich ako dar preto, lebo sú drahé a keď to chce niekto cvakať, tak nech si do peňaženky siahne hlboko. :D 

3 komentáre:

  1. Ty gify jsou k tomu úplně úžasné! A skvělé odpovědi na tag! :) Já bych si nikdy tak drahou knihu nekoupila :D Já bych si radši koupila víc těch levnějších, nebo bych skončila u oblečení :D Greena mám občas taky chuť zabít, nebo i Rowlingovou. Padesát odstínů není špatná série, ale zase mě neuchvátila antolik, abych ji mohla číst pořád dokola. U mě je to sice klišé, ale HP. Taky jsem hrozně líná a celkem dlouho jsem odkládala Papírová města. Sérii Outlander bych si taky jednou přála přečíst, ale kdo ví.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som taká rada, že si urobila tento tag :3 naozaj skvelé odpovede! :D Keď si už spomenula Mŕtvi do súmraku a Živí mŕtvi v Dallase, už pár mesiacov na mňa kukajú v kníhkupectve a "prihovárajú" sa mi, aby som si ich kúpila :D takže bola by som rada, keby si mi prezradila či sa ti páčili a či sa ich vôbec oplatí kupovať :D
    Ako vidím si verný fanúšik Fifty shades :3 za to máš u mňa veľké bezvýznamné plus :D Ja už pomaly budem vedieť niektoré pasáže odrecitovať, niežeby mi to nejako extra vadilo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jééjo, také priaznivé komentáre som tu tuším ešte nemala. :D Strašne to človeka poteší :3
    Khiny v srdcích....priznám sa, že v 5. Pýche som hovorila o HP. :D :D Ale pssst :D
    Nataša...súhalsím. Úplne mega tag, ktorý som strašne rada vyplňovala. Čo sa týka FSOG, je to moja láska....bez debaty. Christian je postava, ktorá sa mi dostala niekde dozadu do mozgu a nechce odísť. <3 Úplne tuctové knihy a skákala by som po plafón, keby spravili pokračovanie :(
    Pýtala si sa na Mŕrtvi do súmraku...strašne veľa som o knihách a seriály počula, ale nikdy som sa k nim nedostala. Keď som knihy uvidela v kníhkupectve, tak som si povedala, že ich proste musím mať. Prečítala som jednu knihu za jeden deň. :D Dej bol v pohode, dobre premyslený, ale dáko ma to neuchválito. Radšej by som si pozrela seriál. :/ Jediné, do čoho som sa zamilovala bol Eric. :D Zase dáky záporák, kvôli ktorému som tie knihy stále otvárala a chcela dočítať.
    Takže....ak máš rada upírov, sexi záporáka a dobrý dej, tak si ju určite prečítaj. Podľa mňa je mínus len tá hlavná hrdinka. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!