5. apríla 2015

TOP 7- Knihy, ktoré by si zaslúžili filmové spracovanie

Konečne sa dostávam k pokračovaniu aj tejto rubriky. Dlhšie som rozmýšľala, akú tému si vyberiem. Nakoniec asi tú, o ktorej každý knihomoľ sníva- vidieť svojich obľúbených knižných hrdinov na plátnách kín. Ktoré knihy by si podľa mňa zaslúžili filmové spracovania? Tu ich máte. :)

1. Krásna katastrofa (Jamie McGuire)
Knihu ktorú by som tak strašne chcela vidieť!! Snívam o tom odvtedy, čo som si ju prečítala. Zamilovala som sa do postáv, obdivovala dej. Táto kniha si podľa mňa filmové spracovanie určite zaslúži. ( A nemôžeme zabudnúť, že Travisa musí na 100% hrať moje zlatíčko Colton Haynes :3 )


2. Čo sa stalo Mare Dyerovej (Michele Hodkin)
Knihu som si tak strašne obľúbila a tej dej je vynikajúci! Do kina v našom meste by som si kúpila lístok ako prvá a nevedela by som sa dočkať. Na knihu som veľmi dlho nebrala ohľad, ale keď som sa k nej dostala, zamilovala som sa.

3. Džínsové denníky (Zuzka Šulajová)
Jediná slovenská kniha...teda knihy, ktoré chcem vidieť sfilmované. Do Pauly a Lukáša som sa zamilovala a knihy som žrala. Príbeh, ktorý by si malo prečítať každé slovenské dievča. Jedným slovom vynikajúce! :)
Čo ale musím doplniť!! Filmovať by sa to malo v Amerike! Ako Lukáša a Paulu som si stále prestavovala nejakých Amerických tínedžerov, ktorí chodia na tie americké školy. :D 

4. Prekroč svoj tieň (Katie McGarryová)
Milujem, milujem, MILUJEM!!! Táto kniha si tak strašne zaslúži byť sfilmovaná!! :( Prečo to ešte nikoho nenapadlo. Fňuk...

5. Ruin (Rachel Van Dyken)
Táto krásna kniha ma vtiahla do svojho deja a neodtrhla som sa od nej, kým nebol koniec. ZAMILOVALA som sa do hlavných postáv a proste chcem...nie, ja by som POTREBOVALA vidieť túto knihu ako film. Každému knihu odporúčam, ak máte radi príbeh, ktorý sa dotýka aj nejakej vážnej choroby. :)

6.The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window ( 

7. Medený jazdec (Paullina Simonsová)
Túto knihu sem musím dať, nech sa deje čokoľvek. Knihu zbožňujem a KAŽDÝ by si ju mal povinne prečítať. Film by som milovala už od toho momentu, kedy by vyhlásili, že ho budú natáčať. Čo mi pripomína, že mám chuť si znovu túto knihu prečítať. :3 

Dúfam, že som vybrala asi tie naj knihy, ktoré by som chcela vidieť. Určite by sa našlo aj viac kníh, ktoré by si filmové spracovanie zaslúžili, ale tieto by mali u mňa prednosť. :)

3 komentáre:

  1. Krásna katastrofa má odkúpené práva ale to je tak všetko
    na Medenom jazdcovi sa pracuje -už aj scenár bol hotový, teraz sa prerába (a pomáha aj pri tom autorka)
    Maru chcem aj ja vidieť :D aj džínsoové denníky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, že práva na Katastrofu sú odkúpené, ale ide mi na nervy, že ešte nič nezačali robiť.
      A o Medenom jazdcovi som doteraz fakt nevedela. Teším sa. :)

      Odstrániť
  2. Prvé dve tiež túžim vidieť na plátne :O a Colton je jednoducho Travis, to by inak proste ani nešlo. Je škoda, že sú zakúpené len práva a nikam sa to nehne, ani sa nepohne. Ja by som rada videla aj Zavrhnutého, ale na toho sú tiež len práva zakúpene a pracovalo sa na scénari, no neviem neviem... :/

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!