13. marca 2015

The Opposites books TAG


Tento TAG som mala v záložkách strašne dlho. Už asi 3-krát som sa do neho pustila, ale nakoniec som ho vymazala, lebo sa mi odpovede nepáčili. Dnes som si povedala, že už ho konečne musím spraviť, pretože je to skvelý TAG a zaslúži si byť na mojom blogu. Našla som na blogu Svet kníh a ich odpovede sa mi páčili. Takže ide sa na to! 

Prvá a posledná kúpená kniha
Už som to tu spomínala. Prvá kniha, ktorú som si kúpila bola Môj nevlastný brat  od Enjy Rúčkovej. Prešiel už asi rok a pol, ale stále ju mám na poličke a nikdy ju nepredám. Čo sa týka poslednej knihy, tak je ňou Som roztrieštená od Tahereh Mafi. Skutočne zaujímavý príbeh a teším sa na pokračovanie, na ktoré...samozrejme....nemám peniaze.




Lacná a drahá kniha
Najlacnejšia kniha, ktorú som si kúpila bola Mŕtvi do súmraku a jej pokračovanie Živí mŕtvi v Dallase. Myslím, že jedna stála 1 euro. Najdrahšia kniha, ktorú mám je Guinnessova kniha rekordov z roku 2010. 






Kniha s hlavnou hrdinkou a kniha s hlavným hrdinom
Najradšej čítam knihy len s hlavnou hrdinkou, takže poviem prvú, ktorá mi napadne. Hneď pri sebe mám Džínsové denníky- slovenská klasika pre každé mladé dievča. A hlavný hrdina? Jedinú knihu, ktorú som bola schopná prečítať celú z chlapského pohľadu bola Papierové mestá



Pomaly a rýchlo čítaná kniha
Ja sa stále snažím čítať každú knihu rýchlo. Myslím, že to bola kniha Temné vody: Jed, ktorú som čítala najdlhšie, pretože práve v tom týždni som mala kopec povinností v škole a na čítanie proste nebol čas. A najrýchlejšia kniha bola Počertená. Neviem, či som prečítala dve, alebo tri knihy. Každú som si "ukradla" od spolubývajúcej na liečení a jednu som prečítala za jedno popoludnie. Bol to môj rekord. Pamätám si, že sa mi páčili, aj keď neviem, o čom boli :D Myslím, že jej otec bol satan, diabol, čert, alebo niečo také a ona to zdedila. :D

Kniha so škaredou a krásnou obálkou
NAJKRAJŠIA obálka akú som videla a mala na poličke je obálka od knihy Temné vody: Jed . Krásna, neuveriteľne prepracovaná a ja sa priznávam, že asi kvôli 50% som si knihu kúpila len kvôli obálke. A škaredá obálka? Hmmm....nechcem to povedať, ale asi Na vine sú hviezdy. Chápete...? HVIEZDY! A oni tam zabijú srdcia. Ako keby to nebolo málo, tak skoro cez polovičku knihy zabijú tú zlatú pečať bestselleru. Jediné, čo sa mi páči sú tie citáty a farba knihy. 


Medzinárodná a národná kniha
Z národných kníh si vyberiem knihu Nepobozkaná od Miroslavy Varáčkovej. Strašne milý príbeh pre mladé baby, ktorý bol skvelá oddychovka. Zo zahraničia si vyberiem knihu Zamilovaná do anjela, ktorú som si strašne obľúbila a strašne sa teším, kedy sa konečne dostanem k posledné časti.






Tenká a tlstá kniha
O tlstej knihe ani nemusím premýšľať. 50 odtieňov sivej je najtlstejšia kniha na mojej poličke. A najtenšia? Nechcem to sem pliesť, ale Dr. Jekyll and Mr. Hyde je najtenšia kniha, akú som mala a akú som si kúpila (aj keď som si ju kúpila z povinnosti)






Príliš akčná a príliš romantická
Ja som romantický typ! Ja akčné knihy nečítam.... :/ Musím ísť hľadať dáku :D 
Obsidian zo série Lux od Jennifer L. Armentrout. Dosť akčné? To je jediná kniha, ktorá sa k akcií u mňa aspoň trochu približuje. Čo sa týka romantiky, z toho si môžeeeeeeem vyberať. Eleanor a Park bola strašne romantická kniha. 


Literatúra faktu a fikcie
Jediná literatúra faktu, ktorú som si z radosťou kúpila a celú prečítala sú Svetové rekordy. Toľko som sa toho dozvedela a keď som bola menšia, tak stále som sa pred všetkými robila múdrejšia. :D A Literatúra fikcie? To si mám akože vybrať jednu knihu? Vyberiem si asi poslednú, ktorú som čítala. Draki od Sophie Jordanovej. 




Kniha, ktorá ma rozveselí a kniha, ktorá ma rozosmutí
Strašne som sa zasmiala pri knihe Losing it, ktorá pred pár dňami vyšla aj na slovensku pod názvom Zbohom nevinnosť. Bliss bola hlavná hrdinka, pri ktorej trapasoch som sa cítila trápne aj ja.  Každému knihu odporúčam a keď budem mať peniaze, určite si ju kúpim aj ja. A stále ma rozosmúti kniha Na vine sú hviezdy: Strašne som pri nej plakala. 

2 komentáre:

  1. Jed som si tiež zohnala len na základe obálky a celkového grafického spracovania, lebo som ju vždy obdivovala v kníhkupectve. Fakt som nečakala, že si podobnú knihu tak zamilujem :3
    A práve si mi ukázala jedinú vec, čo sa mi na Hviezdach páči. Tá farba. Je úžasná. Paradoxne ja mám aj tričko Hviezd, ktoré som kedysi dávno vyhrala a nosím ho ako pyžamo a hoci fakt tú knihu nemám rada, tak to tričko je skvelé, pretože je nádhernej modrej farby :3
    A tiež sa mi naozaj nepáčilo Losing it. Čítala som to v češtine (btw, predávam to, keby si chcela) a prišlo mi to ako najhlúpejšie new adultka, akú som čítala :D Postavy o ničom, žiadna zápletka, zvraty... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty máš tričko hviezd? :O Aj ja chcem? :( To by sa stalo moje obľúbené pyžamko. :D Tá obálka mi proste nejde do hlavy, úplne ju zničili.
      Losing it..humor sa mi na knihe strašne páčil, postavy boli celkom v pohode, ale aj tej by som vytkla pár chýb. A viem, že ju predávaš!! Ale ja nemám peniaze a furt keď pozriem tvoju ponuku, tam mi je do plaču. :( :D

      Odstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!