1. septembra 2020

L.J.Shen: Ukradnutý bozk


Počet strán: 288 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Rok vydania: 2019
Vydavateľstvo: Tatran


Anotácia: 

Francesca sa na prahu dospelosti ocitá na životnej križovatke. Je vychovávaná v mafiánskej rodine, kde má otec hlavné slovo a ona ako žena jedinú úlohu – vydať sa za muža, ktorého jej vyberú a byť mu poslušnou manželkou.
Prvý bozk by vraj mal byť z lásky. Môj mi ukradol diabol v maškarnej maske pod tmavou chicagskou oblohou. Svadobné sľuby sú vraj posvätné. Naše sme porušili ešte v kostole. Srdce ženy vraj bije pre jedného muža. Moje zlomené krvácalo pre dvoch rivalov, ktorí oň bojovali až do trpkého konca. Sľúbili ma Angelovi Bandinimu, dedičovi jednej z najvplyvnejších rodín chicagskej mafie. Vzal si ma však senátor Wolfe Keaton ako výkupné za otcove hriechy. Veľké ľúbostné príbehy sa vraj končia šťastne. Ja, Francesca Rossiová, som ten svoj škrtala a prepisovala až do poslednej kapitoly.

Obálka knihy: Hovorí sa, že sa nemá súdiť kniha podľa obalu, ale tentokrát som toto pravidlo musela porušiť. Nevidíte snáď tú krásu? Kniha je tentá, má len 290 strán a jedná sa o paperback, ktorý sa ku knihe hodí. Obálka ma hneď na prvý pohľad očarila. Jemné tóny hnedej, zlatej a ružovo-purpurovej obálku nádherne spestrili. Nemám absolutne čo vytknúť- 5/5 bodov

Ako som sa ku knihe dostala?: Keď ma znovu pochytilo knižné šialenstvo, tak som doma samozrejme nemala žiadne nové knihy. Čitateľovi v tom momente ostáva len jedné...rereading. Pustila som sa do jednej romantickej série z prostredia mafie. Mafia spojená s romantikou ma nejako strašne zaujala a preto som hľadala knihy zamerané v podobnom duchu. Takých kníh bohužiaľ nie je veľa a tie, ktoré stoja za to som už stihla prečítať. Narazila som však na túto knihu od vydavateľstva Tatran. Zaujala ma nielen svojou nádhernou obálkou ale aj anotáciou. Mala som mať narodeniny a preto som hneď vedela ako bude vyzerať môj darček. 


Čo na knihu hovorím?: Priznávam, že som sa trochu na začiatku bála. Dohodnuté manželstvo v 21. storočí? Ako sa s tým autorka popasuje? Nie je to téma, ktorá sa dá v tejto dobe dobe napísať a odôvodniť. Autorka ma však neuveriteľne prekvapila. Od začiatku knihy som vlastne netušila ako sa to skončí. Síce som dúfala, že skončí s mojim obľúbencom, ale čo ak nie? Čo ak si nakoniec vyberie toho druhého? 

Ale pekne od začiatku. Môže sa zdať, že Francesca má život ako v rozprávke, ale opak je pravdou. Síce vyrastala ako mafiánska princezná, no nikdy nemala svoju vlastnú slobodu a rozhodoval za ňu jej otec. Mala však jeden cieľ, ktorý jej sľúbili a ktorého sa držala...jedného dňa sa vydá za svoju životnú lásku Angela. Tešila sa na deň a odpočítavala dni kedy ju Angelo požiada o ruku a ona bude mať aspoň trochu svojej slobody. Otec však pre ňu pripravil niečo úplne iné. Nakoniec ju pod nátlakom sľúbil oveľa staršiemu mužovi, ktorého on sám z duše nenávidí- senátorovi Wolfovi Keatonovi. Deväťnásťročná Francesca sa preto nedobrovoľne ocitá v moci muža, ktorý jej ukradol jej prvý bozk a ktorý si o tej spravil názor skôr, ako vôbec povedala jediné slovo. Svadba sa pomaly blíži a po týždňoch spoločného bývania si Francesca uvedomuje, že Wolfe pod svojou tvrdou maskou skrýva nežné city, ktoré sa jej pomaly vnárajú do srdca. Wolfe si uvedomuje, že Francesca je jediný človek, ktorý ho môže naučiť milovať. No nezabúda na to, že jej srdce vždy bilo a stĺe bije pre jej životnú lásku Angela. Taktiež nezabúda na to, kto je jej otec a čo spravil. 


Francesca bola typ ženskej postavy, ktorý sa mi neuveriteľne páčila. Síce bola krehká, nevinná, no zato silná a vedela si stáť za svojim. Život sa s ňou nemaznal. Nedokážem si predstaviť, čo by som robila na jej mieste, kebyže ma sľúbia staršiemu mužovi. Možno by som utiekla. Mohla to spraviť aj ona, no ona sa k tomu postavila čelom a snažila sa k Wolfovi nájsť cestu, aj keď sa k nej správal hnusne. Časom si začala uvedomovať, že vo svojom srdci má nielen Angela ale aj Wolfa. Neviem si spomenúť ani na jeden jej čin, ktorý mi sa mi nepáčil. Bola to proste ženská postava, ktorá sa mi strašne páčila, síce niekedy spravila niečo neuvážené, no po dlhšom rozmýšľaní si človek uvedomí, že jej činy mali opodstatnenie.

Wolfe bol postava, ktorú som zo začiatku knihy vôbec nemusela. Bol arogantný, hnusný a Francescu si vydobil ako keby bola kus nejakého majetku a nie ľudská bytosť. Postupne však odkrýval svoje city a charakter nielen Francesce, ale aj mne a bude ho odkrývať každému čitateľovi. Potom si uvedomíte, že je to len človek, ktorý si musel v minulosti zažiť niečo veľmi zlé, čo ho poznačilo a vy chcete prísť na to čo to je. Postupne si ho obľúbite čoraz viac, budete ho chvíľu neznášať ako sa správa k Francesce, ale uvedomíte si, že to je človek chráni svoje city, pretože si neuvedomuje, že je to práve ona, kto vylieči jeho srdce. 

Miestami sa vám bude zdať, že kniha je plná klišé, no koho to nakoniec zaujíma, keď aturoka napísala tak geniálnu knihu? Je to skutočne skvelá oddychovka plná lásky, ktorá však nie je taká sladká ako niektoré knihy, z ktorých môžete dostať aj cukrovku. Postavy medzi sebou majú skvelú chémiu a čitateteľ chce vedieť ako to všetko nakoniec skončí. Síce sa môže zdať, že tuší ako sa to celé vyvinie, no čo ak nie? Som veľmi rada, že som na túto knihu narazila, mám za sebou jej tretí rereading a všetkým vám ju odporúčam. Knihe nemám čo vytknúť a preto jej dávam plný počet sovičiek

MOJE HODNOTENIE:

CELKOVÁ REAKCIA NA KNIHU:

3 komentáre:

  1. The Teton Wedding Band - Taylor Sheridan
    Teton wedding band is samsung titanium watch a Wedding titanium blade Wedding Band in Taylor Sheridan, Tennessee. We have ford escape titanium 2021 some of the titanium vs stainless steel apple watch best wedding parties for you. titanium shift knob

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nemohu dostatečně poděkovat úvěrové službě pana Pedra a dát lidem vědět, jak jsem vděčný za veškerou pomoc, kterou jste vy a zaměstnanci vašeho týmu poskytli, a těším se na doporučení přátelům a rodině, pokud by potřebovali finanční radu nebo pomoc @ 2% Sazba pro podnikání Půjčka .Přes Kontakt : . pedroloanss@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!