26. februára 2015

Colleen Hoover- Maybe Someday

Počet strán: 384 strán
Jazyk: anglický jazyk (čítané po česky)
Rok vydania: 2014
Vydavateľstvo: Simon & Schuster

Anotácia:
Ve dvaceti dvou letech měla ctižádostivá muzikantka Sydney Blake perfektní život: je na vysoké, má stálou práci, úžasného přítele Huntera a skvělou spolubydlící, kamarádku Tori. Ale všechno se změní ve chvíli, kdy zjistí, že jí Hunter podvádí s Tori, a musí se rozhodnout, co bude dělat dál. Sydney zaujal záhadný soused, Ridge Lawson. Nemůže z něj spustit oči a nemůže přestat poslouchat, jak každý den hraje na balkoně na kytaru. V jeho hudbě cítí harmonii a chvění. A je tu něco, co ani jeden z nich nemůže ignorovat: ON našel konečně svou múzu. Jejich setkání se stalo nevyhnutelné, oba brzy zjistí, že se navzájem potřebují v mnoha ohledech…

VYNIKAJÚCE! Iné vyjadrenie na celú túto knihu ani nemám. Na stránke, kde čítavam knihy som si ju nevšímala, ale keď na Slovensku vyšla od autorky kniha Beznádejná, tak som siahla aj po ďalšej knihe Collen, ktorá je vynikajúca autorka. Znovu ma nesklamala a napísala geniálny príbeh o mladých ľuďoch a sile lásky. Tentokrát sa tu stretneme s muzikantmi, ktorí aj cez ťažké chvíle vo svojom živote nájdu cestu jeden k druhému. 



Kniha sa začína Prolog-om, ktorý sa odohráva dva týždne po incidente v 1. kapitole. Aby ste tomu rozumeli... Hlavná hrdinka Sydney má vynikajúci život a vo svojich 22 rokoch má stálu prácu, super spolubývajúcu, ale čo je najhlavnejšie...svojho milovaného priateľa Huntera. Všetko sa zdá byť v najlepšom poriadku. Toto šťastie sa ale skončí vo chvíli, keď sa dozvie, že Hunter ju podvádzal s jej spolubývajúcou Tori. Sydney nezostáva nič iné, ako rozísť sa s ním a odísť z bytu. V noci na lavičke rozmýšľa, ako bude vo svojom živote postupovať ďalej. Hlavná vec, ktorú však potrebuje je strecha nad hlavou a tú jej ponúkne Ridge Lawson- chalan, s ktorým sa zoznámila pomocou jeho hry na gitare a ktorý ju fascinuje. 

Nechcem k obsahu knihy písať viac, lebo sa rozpíšem a budem písať aj to, čo nechcem. :D Dej knihy ma hneď na začiatku zaujal a páčilo sa mi, že autorka stavila na hudbu- konkrétne na gitaru. Hra na gitare sa mi už od malička páčila. Autorka vymyslela postavy, ktoré nemôžete nemilovať a práve rozmýšľam, že Sydney bola asi najlepšia hlavná hrdinka, s ktorou som sa doteraz v knihách stretla. 

Sydney Blake som začala milovať od začiatku knihy. Mala skvelý život, ktorý sa jej ale prevrátil hore nohami, ale aj v tom zlom našla svoje šťastie v podobe Ridga Lawsona. Jej rozmýšľanie a konanie sa mi páčilo a jedine v tejto knihe som milovala, ako autorka rozvíja dlho ich vzťah a nakoniec sa čitatelia predsa len dočkajú. 
Čo sa týka druhej hlavnej postavy- Ridga Lawsona, autorke dávam 100 bodov. Milý, srdečný, láskavý a talentovaný chalan, ktorý našiel svoju múzu, do ktorej sa začína pomaly zamilovávať. 

Najväčšie PLUS dávam autorke za handicap, ktorý mal Ridge. Ešte v žiadnej knihe som sa s ním nestretla a skutočne ma to šokovalo. Sama poznám, aké to je, keď človek nepočuje. Autorka si ma týmto získala a stala sa mojou obľúbenkyňou.

Ak si chcete prečítať knihu plnú lásky a hudby, siahnite po Maybe Someday. NEOĽUTUJETE! Knihu odporúčam každému. Mňa si získala svojim dejom a postavami a je to moja najobľúbenejšia kniha. Dávam plný počet sovičiek. 5/5

MOJE HODNOTENIE:

2 komentáre:

  1. Pekná recenzia :) Ja Colleen zbožňujem a mám všetky jej knihy, aj keď Maybe Someday sa mi na konci zdala trošku umelo natiahnutá, ale bola výborná :) Najviac sa mi páčilo, že som tie pesničky mohla počúvať pri tom, ako sa objavili v knihe. Čo hovoríš na ten album ku knihe? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi len toľko, že som ho po prečítaní knihy počúvala asi mesiac dookola :D Zamilovala som sa do nich. Mali nádherný text. <3
      Ja som sa do tejto knihy zamilovala hlavne kvôli tomu, že hlavný hrdina nepočuje, tak ako ja. Bol to pre mňa vedy šok. Prvý krát som sa s ním v knihách stretla.

      Odstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!