31. januára 2015

TOP 7- Najlepšie filmy/seriály podľa kníh

Neviem prečo, ale chcem sa s vami čo najviac podeliť o moje dojmy z postáv a kníh. Tentokrát do rubriky prinášam článok o mojich najlepších seriálov a filmov podľa kníh.


1. The 100
Seriál som začala pozerať len pred pár dňami a som z neho unesená! Furt sama seba nechápem, že tak dlho čakám, kým si pozriem dáky seriál, alebo prečítam knihu, ktorá je nakoniec taká úžasná. Seriál odporúčam skutočne každému. Knihu som zatiaľ nečítala, pretože je vraj dosť odlišná od seriálu a preto sa jej bojím. No...uvidíme.
2. The Vampire Diaries
Klasika, ktorá si zaslúži svoje miesto na tomto zozname. Niekoľko rokov to bol môj najobľúbenejší seriál a v dnešnej dobe ma až tak nezaujíma, ale kvôli super hercom ho neprestávam pozerať. Čo sa týka kníh...prečítala som len 4 a nakoniec som si povedala, že seriál ma zaujal viac a preto som s tým sekla.
3. Divergent
Je to presne druhý film, ktorý som si pozrela v kine. Áno, dobre čítate. Som dedinké dievča a preto som do kina nechodila. Keď som začala čítať knihy, povedala som si DOSŤ! Musela som začať chodiť medzi ľudí a tento film bol bomba. Prinútil ma prečítať si celú sériu a ja sa už strašne teším na pokračovanie.
4.  The Fault in our stars
Keď sa povie názov tohto filmu, hneď si predstavím, ako som v kine plakala a ako som mykala spolu s celou sálou hlavou na švédsky hip-hop. :D Neskutočne silný príbeh, super postavy a povedala som si, že aj keď mám nevyliečiteľnú chorobu, musím myslieť na to, že sa ľudia majú horšie a vedia si užívať život. :)
5. Outlander
Úplne náhodný seriál, ktorý som začala pozerať, keď som bola po operácii doma. Ani som netušila, že je podľa knižnej predlohy, ktorá je taká populárna. Seriál ma nadchol, strašne sa teším na pokračovanie a objednávam si prvú časť tejto série, ktorá musí byť na mojej poličke.
6. The Hobbit
Filmy, ktoré som videla len vďaka tomu, že na mňa brat tlačil, aby som s ním išla na tretí diel. Keď som mu povedala, že som filmy nevidela, skoro ma odstrelil. Za deň som pozrela obidve časti a zamilovala som sa! Nádherné prostredie, geniálny herci, neuveriteľný príbeh. Hneď som si objednala aj knihu, ktorú som si v nemocnici prečítala. Zdala sa mi strašne tenká, ale dala mi zabrať. Odporúčam každému!
7. The book thief
Film, ktorý som si pozrela, pretože som o ňom veľa čítala. Vojnové a starodávne filmy veľmi nepozerám, ale Zlodejka kníh bola strašne krásna. Smutný príbeh, pri ktorom mi vytiekla slzička. Odporúčam. Kniha je na mojom zozname.

Na čo sa teším? 

8. Fifty Shades of Grey
Milujem knihy...milujem ten príbeh....milujem Christiana Greya....zamilujem si aj film. Koniec debaty! <3
9. The Duff
Knihu som si prečítala už strašne dávno a prekvapilo ma, že bude aj sfilmovaná. Preto som si ju prečítala odznovu a aj keď sa nejedná o knihu, ktorú veľmi milujem, na film sa strašne teším.


A čo vy? Máte dáke TOP seriály, alebo filmy? Napíšte do komentáru. :)

2 komentáre:

  1. Tak, o Upírskych denníkoch a o Outlander nemám ani páru, (po denníkoch ani netúžim, pravdu povediac) ale všetko ostatné som videla a myslím, že súhlasím. Hlavne s prvým miestom :3 Ja som už skukla všetky časti čo sú a teraz, keď vyjde každý týždeň len jedna je to... veľmi bolestné :D
    A aj ja by som ťa zabila, kebyže viem skôr, že si ešte nevidela Hobbita :D To je nemysliteľné! Zo základky to od nás videli len dvaja spolužiaci a ja (čo aj svedčilo o inteligencii mojej triedy). Teda... myslím Pána Prsteňov, ale to je jedno a to isté :D Človek nemôže dýchať s pocitom, že si zaslúži žiť na Zemi, kým nevidel Pána Prsteňov (ak si to nevidela, tak šup-šup, aspoň pre Aragorna) :D Divergenciu som nečítala (že vraj to má zlý spád, tak sa do toho ani nepúšťam) ale film ma dostal. Vlastne som nečítala ani jednu knihu odtiaľto :D Zlodejka nie je moja šálka kávy, na Hobbita nemám nervy, Na vine sú hviezdy nie je môj typ žánru, a The 100 je kniha prepadák :D
    Keby sa tak už tí režiséri chytili za srdce a konečne sa pustili do seriálu Meno vetra... Ruky nohy by som im bozkávala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Upírske idú dole vodou a už nie sú to, čo bývali. Furt tam niekto zomiera, ale o dve časti aj tak ožije. -_- Čo sa týka Outlandera, tak to skutočne odporúčam. Super seriál, ktorý som našla a netušila som, že je podľa kníh. :D Knihy sú strašne drahé a ja nemám teraz peniaze (okey, tie nemám nikdy :D )
    The 100 je odteraz na mojom prvom mieste a mám to rovnaké. Za dva dni som pozrela dve série a teraz ide len jedna časť za týždeň... :(ˇmám absťák. :D Licoln je moja naj postava a idem chytať infarkt keď ho vidím vyzlečeného. :D Viem, som strašne sexistická :D
    Nemusíš ma zabíjať!!! Už som Hobbita dopozerala. :D A chcem ešte pokračovanie. :( Filmy sú mega, čo sa o tak krátkej knihe povedať nedá. :/ Pán prsteňov je ešte u mňa na čakačke, keďže mi ide pomaly net a nedá sa mi sťahovať. Zlodejka kníh je film, ktorý sa pozrie raz a človeku to stačí. :D Silný príbeh, ale filmy sú aj lepšie. Divergeniu máš pravdu....film je mega, taktiež aj knihy, ale posledná časť série autorke vôbec nevyšla a ja som s ňou sklamaná.

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!