28. januára 2015

Federica Bosco- Môj tajný anjel

Počet strán: 320 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Vydavateľstvo: Motýľ
Rok vydania: 2013
Diel: 2/3

Anotácia: 
Od toho strašného februárového dňa, keď ju pohltilo more, sa pre Miu zastavil čas. V hlbokom sne, v ktorom sa nachádza, sa však cíti bezpečne. Obklopuje a chráni ju zvuk známeho hlasu, zmierňuje jej utrpenie a približuje ju k tomu, koho tak veľmi miluje, Je to Patrikov hlas a ona nechápe, ako je to možné. Ten hlas je silnejší ako všetky ostatné, ktoré ju volajú, aby sa vrátila späť do života. Aj keď ho nemôže vidieť, prihovára sa jej ako anjel, ktorý ju nikdy neopustí. Mia sa však bojí otvoriť oči, má strach, že znova bude cítiť zúfalstvo a bolesť. Keď sa napokon preberie, je úplne iná. Niekto chcel, aby žila. Niekto, s kým dokáže aj naďalej komunikovať a koho nemá v úmysle prestať počúvať. Niekto, kto ju miluje viac ako svoj život a kto urobil všetko preto, aby ju zachránil. Vďaka starej mame, ktorá si ju vezme z nemocnice k sebe do Florencie, začína Mia opäť žiť a spoznáva nových ľudí. A vďaka starému rumunskému učiteľovi začína znovu tancovať a približovať sa k svojmu snu o baletnej škole v Anglicku...

Obálka:
Znovu sa musím vyjadriť k obálke. V prvej časti sme videli krásnu modrú, ktorá ma pohltila. V druhej časti vidíme ružovú-červenú...totálne neviem, aká farba to je :D, ale znovu sa mi strašne páči. Dievča na obálke má znovu nádherné šaty, tentokrát čierne a vidíme ich len odzadu, ale ťahajú vám k nim oči. Obálke dávam 9,5/10 bodov. Keby sa spojili tieto dve obálky dokopy- modré pozadie a táto dievčina odzadu, obálka by bola mega. :)

Ak tomu naozaj veríš, neprestávaj snívať. 

Prvá kniha končí, keď sa Mia rozhodne ukončiť svoj život a niekto ju predsa len zachráni. Ocitne sa v nemocnici a nechápe, ako sa tam dostala.
Druhá kniha sa začína, keď je Mia v kóme. Ja som si na to musela dlhšie zvykať, pretože jednú takúto knihu, ktorú som čítala je Zostaň so mnou a tá ma veľmi nenadchla. Túto knihy by sme mohli rozdeliť na 4 časti: kóma, nemocnica, Florencia a domov. Každá táto časť má svoje plusy a mínusy, ktoré sa vám budú a nebudú páčiť.

Idem na časť KÓMA. V nej Mia rozmýšľa, čo jej v živote ešte zostalo a prečo je vôbec dôvod žiť. Stratila svoju najväčšiu lásku a kvôli tomu aj najlepšiu kamarátku. Jediné prečo by sa mala prebudiť je tanec. A na tej už nikdy v živote nebude mať chuť. Všetci ju chodia do nemocnice navštevovať a podľa Mii sa asi stavili, komu sa podarí ju zobudiť. Podarí sa to hlasu v jej hlave, ktorý tak strašne miluje. Áno...je to hlas jej lásky Patrika. Nedokáže tomu uveriť. Počuje ho cez deň a v noci sa s nim stretáva v snoch. Bojí sa, že keď sa prebudí, Patrikov hlas zmizne a ona ostane sama. To sa však nestane.
Keď sa prebudí v NEMOCNICI (druhá časť :D ), všetko sa pre ňu mení. Akoby sa jej život skončil v mori a toto je len zástavka pred tým, ako umrie. Jej matka je čudná, jej otec má problémy s rodinou a svoje telo nespoznáva. Tie dni sú pre ňu zlé a všetko sa zmení, keď príde jej stará matka a zoberie (ja by som to nazvala únos) ju do FLORENCIE. Tu sa Mia snaží znovu nájsť dôvody, prečo začať odznovu. Pomáha jej pritom Patrik. Začína tiež znovu tancovať a rozhoduje sa, že sa svojho sna o baletnej škole nevzdá. Jej najťažšia skúška začína, keď sa vracia do rodného mesta. DOMOV jej všetko pripomína a Mia musí zistiť, či je dostatočne silná, aby všetko zvládla.

Patrika som v tejto časti mala neskutočne rada. Chápem...nič iné iba jeho hlas sme vidieť nemohli, ale páčilo sa mi, ako pomáhal Mii a stále jej hovoriť veci, ktoré boli pravda a boli inteligentné. Chválim autorku, že na Patrikovi zapracovala.
Mia....ach ta. V prvej knihe som ju mala rada, aj keď mala pár mínusov. V tomto pokračovaní ich mala veľmi veľa. Niekedy som jej činy nepochopila a dokázala robiť z komára somára...teda skôr veľkého gigantického dinosaura. Našla si aj malilinké záporné slovíčko a začala hádku. Aj keď tieto zápory mala, stále som si vedela vychutnať jej príbeh a niektoré jej činy sa mi predsa len páčili.
Čo sa týka vedľajších postáv: jej MATKA u mňa skončila hneď v prvých kapitolách knihy. Strašne sa zmenila a vôbec som nechápala, ako sa na začiatku správa k svojej dcére, ktorá bola v nemocnici!! Potom sa správala ako pubertiačka a nechcela si nechať poradiť. Potom je tu NINA. K nej mám len jednu vetu. Zdá sa mi, že všetky najlepšie kamarátky hlavných hrdiniek v knihách sa omylom stanú tehotné. Už mi to ide na nervy.

A ako ohodnotiť túto knihu? Viem, že som napísala veľa mínusov, ale túto sériu milujem a už začínam chápať tej jej názov- "...anjel" :D Knihu vám odporúčam, je skvelá na oddych, aj keď má občasné mínusy. Dvojka sa končí neutrálne a preto by som bola spokojná aj s takýmto koncom, ale som rada, že autorka spravila ešte pokračovanie. Teším sa, keď si znovu vychutnám príbeh Mii a Patrika. :)

MOJE HODNOTENIE: 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Za každý komentár zo srdca ďakujem!