10. júla 2018

Karen McQuestion: A hvězdy mi daly tebe

Počet strán: 280 strán
Jazyk: český jazyk
Rok vydania: 2018
Vydavateľstvo: Fragment

Anotácia:
Emma nikdy neztratila naději na Lucasovo uzdravení. Když náhle vstane ze smrtelné postele, jsou všichni natolik překvapení a nadšení, že si nikdo nevšimne, že něco je špatně. Podezření má jen Emma. Lucas podivně mluví, nevzpomíná si na jejich společné zážitky, a dokonce ani jeho vlastní pes ho nepoznává. Co se stalo s tím Lucasem, kterého milovala? Má jeho záhadné uzdravení něco společného s paprskem světla, který se noc předtím objevil na jeho zahradě? Lucas a Emma začnou pátrat po tom, co se tehdy v noci vlastně stalo. Ani jeden z nich netuší, že touha po pravdě se promění v nebezpečný boj o život…

Přinese tajemný paprsek z hvězd naději, nebo zkázu?




Obálka knihy: Znovu sa priznávam, že som si vyberala knihu podľa obálky. Viem, že nemáme súdiť knihu podľa obalu, ale uznajme...tá obálka je fantastická. Podľa mňa sa k príbehu skvele hodí, pár sediaci na lavičke a pozoruje hviezdy...proste skvelé. Takisto chválim písmo a celkový nádych farieb. Dávam zaslúžených 5/5 bodov.

Ako som sa ku knihe dostala?: Autorku vôbec nepoznám, takže vďačím Albatrosu, že som na knihu narazila. Určite by som ju nikde inde nezahliadla a nevenovala jej takú veľkú pozornosť. Keď som však dostala ponuku recenzných výtlačkov a uvidela tú krásnu obálku, prečítala anotáciu, chcela som sa o príbehu dozvedieť viac.

Čo na knihu hovorím?: Ako som vyššie spomenula, autorku som nepoznala, preto som znovu išla do knihy nepripravená na štýl jej písania. Taktiež som mala trochu obavy, či ma bude kniha až tak baviť, keďže sci-fi žánre nečítam a táto kniha sa tohto žánru dotýkala.
Mala som problém vžiť sa do príbehu tak, ako to zvyčajne pri každej knihe robievam. Prvé kapitoly mi prišli nudné a asi do štvrť knihy som knihu čítala veľmi ťažko. Neviem či to bolo postavami alebo celkovým začiatkom deja, ale mňa to nezaujalo. Potom však nastal zlom a ja som sa do príbehu pomaly dostávala. Postavy začali ukazovať svoje silné a nejaké slabé stránky, dej sa rozbehol a ja som si knihu začala naplno užívať.

Emma a Lucas boli nerozluční. Boli mladí, zamilovaní a mali celý život pred sebou. Do ich cesty sa však pripletie Lucasova rakovina. S mladého a usmiateho chalana sa stal mladík ležiaci v kóme, ktorému nedávajú nádeje na uzdravenie. Emma sa však nevzdáva. Verí, že jedného dňa znovu Lucas vstane a bude rovnaký ako predtým. Keď sa jeden večer ozve farmou kde Lucas býva náraz a čudný lúč svetla, nikto mu nevenuje pozornosť. No na druhý deň ráno sa Lucas prebudí a všetci sú v šoku. Pomaly začína rozprávať, hýbať sa a nakoniec aj chodiť. Zdá sa, že Lucas sa predsa len vrátil, no Emma si to nemyslí. Nie je to jej Lucas. Síce vyzerá rovnako, no zdá sa, že je to úplne iný človek. Emma začne pátrať po príčine Lucasovho uzdravenia a taktiež po tom, čo sa tú osudnú noc stalo.

V knihe sa striedajú pohľady Emmy aj Lucasa. Čo sa mi páčilo bolo, že kapitoly nie sú strašne dlhé ako to býva pri niektorých knihách. Postavy, ktoré sa objavili v knihe vo mne vyvolali všelijaké pocity. Emmu som ako hlavnú hrdinku mala rada...teda, skôr som ju znášala dobre. Jej charakter a činy sa mi páčili, niekedy mala síce svoje chvíľky, no určite to bola dobrá hlavná hrdinka. Lucas bol vážne zaujímavá postava a páčilo sa mi ako sa v priebehu deja vyvíjal a zvykal si na veci, ktoré boli pre neho nové. V knihe sa mi taktiež páčil Lusacov mladší brat Eric, ktorý sa pod)la mňa do príbehu skvele hodil a neuveriteľne som si ho obľúbila. Čo som nemohla vystáť boli Lucasovi rodičia...teda skôr jeho matka.

A hvězdy mi dali tebe je príjemná kniha, ktoré v sebe skrýva romantiku a sci-fi. Určite ju odporúčam skôr mladším čitateľom (18-), keďže v tomto veku by ma bavila viac. Čo sa týka môjho hodnotenia... bolo to dobré čítanie, no začiatok bol pre mňa príliš nudný a táto kniha je ten typ knihy, ktorý ma nijako nenadchol a len som ho prečítala. Preto dávam knihe 3 sovičky.

MOJE HODNOTENIE:

Za recenzný výtlačok zo srdca ďakujem nakladateľstvu Albatrosmedia
Vy si môžete kúpiť knihu TU.

2 komentáre:

  1. Pěkná recenze :) Tahle knížka mě láká obálkou i anotací :) Vypadá to na doboru oddechovku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!