4. mája 2018

Vi Keelandová: Egomaniak

Počet strán: 320 strán
Jazyk: slovenský jazk
Rok vydania: 2018
Vydavateľstvo: Ikar

Anotácia:
Mladá psychologička Emerie sa práve udomácňuje vo svojej novoprenajatej newyorskej kancelárii, keď ju prepadne akýsi chlap. Emerie ho považuje za vlamača, no vysvitne, že tým nepozvaným hosťom je v skutočnosti ona. Nóbl kancelária patrí právnikovi Drewovi Jaggerovi, a kým dovolenkoval na Havaji, jeho priestory prenajal Emerie nejaký falošný realitný agent. Na druhý deň, po výsluchu na policajnej stanici, sa Drew nad ryšavkou zľutuje a dá jej ponuku, ktorá sa v jej zlej finančnej situácii neodmieta – môže zostať v jeho kancelárii, kým si nenájde iné miesto, výmenou za pomoc pri dvíhaní telefónov. Emerie by mala byť vďačná a držať jazyk za zubami, lenže keď počuje, aké rady rozdáva tento rozvodový právnik klientom, ide ju roztrhať. Emerie je totiž manželská poradkyňa a vzťahy napráva, nie rozvracia. Lenže Drew je nafúkaný, arogantný, samoľúby chlap, nadšený sám zo seba, a tak sa napätie medzi nimi stupňuje. Bože, keby aspoň nebol taký príťažlivý!

Obálka knihy: Milujem ju! Čo sa týka originálnej obálky na túto knihu, bola síce hriešne sexy, táto je trochu elegantnejšia a preto sa mi páči oveľa viac. K príbehu sa skvele hodí a písmo ju v tom perfektne dopĺňa. Nemôžem dať nič iné ako 5/5 bodov.

Ako som sa ku knihe dostala?: S Vi Keeland som už mala možnosť zoznámiť sa pri jej knihe Šéf, ktorú taktiež vydalo vydavateľstvo Ikar. Keď mi bux poslal svoju ponuku výtlačkov a uvidela som tú sexy obálku, hneď som si musela prečítať anotáciu. A zamilovala som sa. Anotácia sľubovala presne ten typ príbehu, ktorý by sa mi mohol páčiť. A nemýlila som sa.

Čo na knihu hovorím?: Ako som vyššie spomenula, od Vi som už prečítala jej knihu Šéf (recenzia). Preto som bola pripravená na štýl jej písania. Budem opakovať to, čo som napísala pri Šéfovi. Vi píše strašne pútavo, štýl jej písania mi absolútne sadol a od knihy som sa preto nevedela odtrhnúť. Poznáte tie výnimočné knihy, pri ktorých viete od prvej kapitoly, že ich budete milovať a vychvaľovať do nebies? Tak presne TOTO je tá kniha.

Neviem, čo by som mala začať vychvaľovať skôr. Dej? Postavy? Humor? Vi podľa môjho názoru vytvorila skvelý dej a skvelé charaktery postáv. Všetko bolo prepracované, nenašla som v knihe žiadne miesto kde by som sa nudila alebo nemala chuť knihu čítať. Práve naopak. Knihu som nevedela pustiť z rúk a keď ma v čakárni u doktora zavolali, že som na rade a musela som prestať čítať, skoro som na sestričku zakričala, nech chvíľu počká.

Drewa len tak niečo neprekvapí a nešokuje. No ani vo sne by mu nenapadlo, že keď sa vráti zo svojej dovolenky na Havaji a otvorí dvere do svojej kancelárii uvidí perfektne vyzerajúcu ženskú...ktorej padne v tej chvíli sukňa...a začne kričať, lebo si myslí, že je zlodej. Drew a aj Emerie ostanú v tú chvíľu prekvapení a trvajú na tom, že ten druhý sa vlúpil do ich kancelárie. Nakoniec sa ukáže, že kancelárie je predsa len Drewa a mladá psychologička z Oklahomy bola kruto oklamaná. Je bez peňazí, bez kancelárie a totálne ponížená. Keby to nebolo málo, na polícii sa ukáže, že má na mále a môže skončiť vo vezený. Drew s ňou prežije poriadne rušné dni a po nich jej navrhne ponuku. Môže používať jeho kancelárske priestory pod podmienkou, že mu bude pomáhať pri dvíhaní telefónov a dohadovaní schôdzok. Emerie nezostáva nič iné ako ponuku prijať. Čo sa však dobrého môže stať, keď priestory zdieľajú rozvodový právnik a psychologička, ktorá vlastný manželskú poradňu. Hádky sú teda na dennom poriadku a keď obaja zistia. že hádky prerastajú aj do iného citu, nedá sa tomu zabrániť.

Na deji knihy sa mi páčilo všetko. Začiatok, stred a aj koniec. Nenašla som nič, čo by som deju vytkla. Vi skutočne vymyslela geniálny príbeh pri ktorom som sa viackrát z chuti zasmiala. Drewa som milovala od prvého okamihu kedy sa v knihe objavil. Ako chlap a ideálny partner možno mal svoje muchy, ale ja by som ho brala všetkými desiatimi. Emerie bola tiež skvelá a dokopy tvorili proste ideálnu dvojicu. Ich hádky som si vychutnávala, škerila som sa pri nich ako idiot a nevedela som sa dočkať, kedy si tie dve polená uvedomia, že sa vlastne milujú. Emerie bola pre Drewa veľkou oporou, čo sa týkalo jeho problémov a nebola ako iné hrdinky, ktoré by si hneď zaradili spiatočku, alebo ho súdili. To sa mi na nej, ako na hlavnej hrdinke páčilo.

Už vážne dlho som nečítala tak perfektnú knihu ako bol Egomaniak. V knihe som našla všetko, čo by poriadne romantická kniha mala mať. Skvelé postavy, dej, humor, zápletku,...a mohla by som ešte pokračovať. Egomaniak je skvelá oddychová kniha, ktorú všetkými desiatimi odporúčam. Idem sa modliť, aby od Vi preložili aj jej ďalšie knihy a aby som ešte niekedy natrafila na tak skvelú romantickú knihu. Egomaniakovi dávam 5 sovičiek.

MOJE HODNOTENIE:
MOJA CELKOVÁ REAKCIA NA KNIHU:


4 komentáre:

  1. Výborná recenze :) Egomaniaka jsem četla už v angličtině a moc mě bavil :) Ráda si ho proto pořídím i v češtině :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá kniha je úplne úžasná! Ešteže som sa k nej dostala. Nechcem znieť ako blázon, ale dnes som ju začala čítať znovu :D A to som ju pred dvoma dňami dočítala. Proste sa nechcem zmieriť, že je už koniec.

      Odstrániť
  2. Veľmi pekná recenzia :) Ja som sa usmievala ešte aj keď som písala recenziu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!