4. augusta 2017

Alison Bliss: Na veľkosti záleží

Počet strán: 288 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Rok vydania: 2017
Vydavateľstvo: Ikar

Anotácia:
Leah Martinová celý život bojuje s pokušením. Ale už má plné zuby diétnych sušienok, rátania kalórií a maminých kritických poznámok. Nedávno si otvorila pekáreň a vďaka jej úspechu má dobrý pocit, že v živote niečo dokázala a nemusí sa ustavične zaoberať kritikou na svoju adresu. Lenže nijaká maškrta na svete nedokáže odviesť jej pozornosť od sexi chlapa, akým je Sam Cooper. Ten jedného dňa mame oznámi, že sú zasnúbení… čo je nehorázne klamstvo.

Sam si niekedy vopred nepremyslí, čo vytresne. Takže hoci na začiatku sa len odhodlal brániť Leah pred jej uštipačnou matkou, odrazu má snúbenicu! Dohodne sa s Leah, že sa ešte chvíľu budú hrať na snúbencov, pričom „zostanú len priateľmi“ a on sa bude správať tak, aby sa jej rodine znepáčil a zrušenie zásnub prebehlo ľahko. Ale Sam je veľký maškrtník a túži nielen po Leahiných dekadentných zákuskoch, ale aj po jej dekadentných krivkách – plných perách, žiarivo zelených očiach. Situácia sa akosi nevyvíja podľa plánu. Sam musí presvedčiť Leah, že to myslí vážne, prv než sa ich malé klamstvo zmení na sladkú pohromu.

Obálka knihy: Bola to práve obálka, ktorá ma upútala a začala som čítať anotáciu. Obálka sa vydavateľstvu skutočne podarila a ja som sa do nej zamilovala! Všetko do seba krásne zapadá, ladí a zobrazuje podstatu knihy. Tak strašne chcem dať plný počet bodov, ale nemôžem! Proste...tie lodičky, ktoré má obuté žena na obálke mi trhajú oči- aj v skutočnosti! To je jediné, čo obálke vytknem. Dvaja zaľúbenci sú síce pekní, ale hlavné postavy som si predstavovala inak. Obálke dávam 4,5/5 bodov.

Ako som sa ku knihe dostala?: Vážne rozmýšľam, či Ikar-u nekúpim bonboniéru. Keby sa knihu nerozhodli vydať, ja by som prišla o neskutočne skvelý príbeh. O knihe a autorke som nikdy nič nepočula. Knihu som zaregistrovala len vtedy, keď mi Bux.sk poslal zoznam kníh na recenziu. Hneď ako som si prečítala anotáciu sa mi kniha zapáčila. Keď som však prečítala prvú kapitolu, do príbehu som sa Z-A-M-I-L-O-V-A-L-A.

Čo na knihu hovorím?: Presne tento typ príbehu som potrebovala! Texaská autorka Alison Bliss hovorí, že najradšej číta a píše vtipné, tak trochu erotické ľúbostné príbehy plné vášne a smiechu, ktoré chytia za srdce. Hovorí ním ,,romance so zmyslom pre humor". Po prečítaní môžem prisahať, že táto kniha spĺňa všetko. Kniha Na veľkosti záleží je vtipná, zábavná, milá romantika, v ktorej nechýba trochu erotiky. Presne túto zmes romantické čitateľky potrebujú na letný oddych...čo to píšem...oni ju potrebujú stále!

Prvým plusom knihy je skvelý štýl autorky. Kniha sa mi čítala ľahko a rýchlo. Na začiatku kapitol nie je napísané, či je kapitola z pohľadu Leah alebo Sama, preto som si myslela, že celá kniha bude len z pohľadu Leah. Preto ma prekvapilo, že v každej kapitole sa striedajú pohľady oboch hrdinov podľa situácie. Trochu ma to na začiatku zmiatlo, musela som si na to zvyknúť, ale nakoniec som preto bola strašne rada, lebo autorka presne vedela, ktorým pohľadom postavy chce čitateľ danú situáciu čítať.

Leah je hrdou majiteľkou pekárne, má skvelú kamarátku a zdá sa, že sa jej v živote darí. Čo však tiež má sú kilá...veľa kíl navyše, čo si ona sama dobre uvedomuje a necíti sa sexy. Jej kamarátka má tiež nadváhu, ale ona si z toho ťažkú hlavu nerobí a aj keď nie je modelka, otáčajú sa za ňou všetci chlapi. Keď jedného večera vytiahne Leah do podniku a natrafia na sexy chlapov, zdá sa, že Leah bude mať konečne šťastie. Sam je však rovnaký idiot ako všetci ostatní. Sam však taký nie je, len má jeden problém...skôr hovorí ako myslí a preto Leah urazí len čo otvorí ústa. Ich cesty sa viackrát stretnú, keď sa jej chce Sam ospravedlniť za jeho blbé slová. Keď počuje, ako Leah uráža jej vlastná matka kvôli jej nadváhe, neudrží sa (a ani jeho ústa) a nazve Leah svojou snúbenicou. Teraz kvôli jeho slovám musia prežiť víkend s jej rodinou predstierajúc, že sú šťastní snúbenci. Nečakajú však, že ich prekvapí vzájomná príťažlivosť.

Leah bola skvelá hlavná hrdinka. Vedela som sa do nej vžiť a chápala som jej obavy s kilami navyše. Na konci knihy som jej chcela miestami zalepiť ústa, aby nechala hovoriť Sama a vysvetliť jej situáciu. Tiež som nechápala, prečo za 27 (?) rokov nedokázala matke povedať, aby ju furt neurážala kvôli jej kilám. Inak som si ju zamilovala a chápala som jej zmýšľanie a konanie.
Sam bol vážne skvelý! On bol dôvodom, prečo som sa na knihe tak zabávala. Aj keď chcel povedať niečo milé a povzbudivé, vždy sa mu to nejak podarilo prekrútiť aby to vyznelo hrozne. Tiež som sa zabávala na jeho myšlienkach o nejakej situácii, ktorá nastala. Zdá sa mi, že na konci bola kapitola, kde sa mi v niečom nepáčil, ale zaniklo to v tom dobrom.

Dúfam, že vás moja recenzia presvedčila, aby ste si túto geniálnu knihu prečítali. Na veľkosti záleží je skvelá a zábavná romantika na letné dni. Modlím sa, aby vydavateľstvo preložilo ďalšie knihy od tejto geniálnej autorky, pretože majú 100% čitateľku. Knihe dávam zaslúžených 5 sovičiek a len tak skoro sa jej nič nevyrovná. Bože, mám chuť si ju prečítať znovu! 💕

MOJE HODNOTENIE:

MOJA CELKOVÁ REAKCIA NA KNIHU:

www.bux.sk

2 komentáre:

  1. Moc pěkná recenze :) Vážně jsi mě úplně nalákala :) Hned jsem se koukla a kniha vychází za pár měsíců i v češtině, tak se po ní pak podívám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som ťa na ňu nalákala. Určite si ju prečítaj nebudeš ľutovať. Ak na blog pridáš recenziu, určite si ju prečítam. :)

      Odstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!