18. marca 2015

Abeceda knihomoľa | A

Už od včera som rozmýšľala, či sa do tohoto projektu pustím. Neuveriteľne ma zaujal, ale bála som sa, či ho budem stíhať písať a či budem mať nápady. Nakoniec som sa do neho predsa len pustila.
V projekte Abeceda knihomoľ ide o to, že každý piatok (viem, že je dnes streda, ale od budúceho týždňa ich začnem dávať v piatky) pridám na blog článok podľa abecedného písmenka. Na každé písmenko vyberiem tri literárne veci, ktoré sa mi k písmenku najviac hodia. Viac o info sa dozviete na blogu Kristý a Marky. Skutočne im tlieskam za vynikajúci nápad. :)
PS: Viem, že oni ich pridávajú v utorky, ale kvôli škole cez týždeň ledva dýcham. :/

ANOTÁCIA
Aj pre normálnych ľudí toto slovo nie je neznáme. Samozrejme, že som ho do tohoto projektu musela dať ako prvé pri písmene A. Anotácia u mňa hrá veľkú rolu pri vyberaní knihy. Každú knihu, ktorú si chcem kúpiť musím buď otočiť, prečítať si jej anotáciu, alebo si ju nájsť na internete. Nedokázala by som si kúpiť knihu bez toho, aby som vedela aspoň trochu o čo sa tam jedná. Preto sa aj bojím dostávať ako darčeky knihy. :D Radšej priateľom, alebo rodine poviem, akú knihu chcem. Myslím, že asi si niektorí myslia, že si ničím pôžitok z čítania, ale mne to proste nedá. Asi si dám predsavzatie, že minimálne 4 knihy prečítam bez toho, aby som si kukla anotáciu.


AKTÍVNY ČITATEĽ A KNIHOMOĽ
Myslím, že toto slovné spojenie ma vystihuje. Som neuveriteľne aktívna, čo sa týka kníh, alebo všetkého čo sa aspoň trochu kníh týka. Recenzie, blog, články, rozhovory, kníhkupectvá...myslím, že mojej mamke idem trochu na nervy. :D Milujem svoj blog a chcem si ho užiť čo najviac. Páči sa mi čítať články, rozhovory, alebo všetko, čo zahrňuje knihy. A kníhkupectvá? VŽDY keď ideme okolo nejakého v meste, alebo nákupnom centre, musím sa do neho pozrieť, aj keď si nič nekúpim. A takisto si nedokážem predstaviť deň bez knihy. Aj keď som strašne unavená zo školy a ledva mám oči otvorené, musím si prečítať z knihy aspoň jednu kapitolu.

ADDICTION
Už ste si to asi uvedomili...knihy sú moja ZÁVISLOSŤ. Určite sa ich len tak ľahko nezbavím a stále sa budem tešiť na nové a nové príbehy, ktoré ma vtiahnu do svojho deja a nebudú ma chcieť pustiť. <3

Takže to je na tejto týždeň všetko. Na budúce náš čaká písmeno B a ja musím rozmýšľať, čo začína na písmeno B v mojom knižnom vesmíre. :))

6 komentárov:

  1. Jsem moc ráda, že ses do projektu zapojila!
    Já anotaci nečtu vždycky - někdy se nechám překvapit, protože risk je zisk ;)
    To slovní spojení mě taky vystihuje, naprosto s Tebou souhlasím...
    A ten problém se závislostí mají snad všichni knihomolové - od čeho bychom jinak knihomolové byli? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skutočne krásny projekt. :) Ja by som nedokázala niečo také pekné vymyslieť. :)

      Odstrániť
  2. O projekte som už počula a je super :D Zvolila si zaujímavé veci, anotácia je v mnohých ohľadoch užitočná a závislosť na knihách je veľmi vysoká :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dosť som nad vecami rozmýšľala...hlavne o poslednej. Všade som videla samé knihy a autorov, ktorých do článku dávajú. Ja som si ale chcela vybrať niečo, čo je všeobecné. :)

      Odstrániť
  3. Uau, tak to je skvelý projekt! :D Vedela som, že sa tu niečo také hýbe, ale nevedela som, že je to až také super! :D Klobúk dole autorkám nápadu :D
    A máš tú istú uchylku čo ja. Keď idem okolo kníhkupectva, tak neexistuje, aby som sa tam aspoň na chvíľu nepozrela :D A takisto ... bez knihy pred spaním nezaspím :D Článok sa ti veru podaril :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď som niekde na nákupoch a vidím kníhkupectvo, mamka ma tam preste na pol hodinu nechá a ona ide niekde inde lebo vie, že by sa nedoplatila :D

      Odstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!