2. októbra 2017

Sally Thorová: Hra na lásku a nenávisť

Počet strán: 368 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Rok vydania: 2017
Vydavateľstvo: Ikar

Anotácia:
Lucy Huttonová a Joshua Templeman sa navzájom nenávidia. Nedá sa povedať, že sa iba nemajú radi. Ani že sa neochotne tolerujú. Nie, oni sa fakt neznášajú. Obaja pracujú ako asistenti riaditeľov vydavateľstva, dennodenne sedia oproti sebe v kancelárii a svoju nenávisť si ventilujú prostredníctvom rituálnych pasívno-agresívnych hier. Lucy nechápe Joshuov odmeraný, upätý a úzkostlivý prístup k práci. Joshua zasa krúti hlavou nad Lucinými farebnými vintage šatami, svojráznym vystupovaním a prehnaným optimizmom.
Vo firme sa črtá možnosť povýšenia a neutíchajúci boj dvoch najvážnejších uchádzačov o miesto prevádzkového riaditeľa vrcholí. No hoci sa napätie povážlivo stupňuje, Lucy zisťuje, že možno to, čo cíti k Joshuovi, nie je nenávisť. A možno uňho je to takisto. A možno iba rozohrali ďalšiu, oveľa nebezpečnejšiu hru!



Obálka knihy: Snažím sa nájsť čo najlepšie slová, ktoré by vystihovali to, aký mám názor na obálku. Ako sami môžete vidieť, nie je to najkrajšia obálka, ktorú sme mohli vidieť, ale...! Keď som si práve pozrela originálnu obálku, bola som aj rada, že ju zmenili. Hm...písmo a farba sa mi páčia, rovnako aj nápad , ako sa hlavné postavy držia reťazi. Neviem si predstaviť, že by tam boli normálny ľudia, preto sa vyjadrím k týmto kresleným. Žena je ako-tak v pohode, ale čo ten chlap?! Tá jeho tvár je strašná! Obálke dávam 3/5 bodov.

Ako som sa ku knihe dostala?: Znovu by som sa o knihe nedozvedela, keby mi ju neponúkli ako recenzný výtlačok. Hneď, ako som si prečítala anotáciu som ju musela mať! Presne takéto príbehy milujem. Bola som na ňu strašne zvedavá.

Čo na knihu hovorím?: Meno autorky a názov knihy som nikdy nezaregistrovala. Keď som sa pozrela na GR, mala celkom slušné hodnotenia a veľa ľuďom sa páčila. Oprávnene! Toto bol presne typ knihy, ktorý som potrebovala na odreagovanie od školy. Štýl autorky mi hneď sadol a vedela som, že kniha sa bude niesť v pohodlnom tempe a vychutnám si ju.

Čo si prestaví Lucy Huttonová pod slovo nenávisť? Určite tvár jej kolegu Joshua Templemana. A Josha? Určite tvár Lucy. Dvaja asistenti riaditeľov vydavateľstva sa každý deň musia posadiť oproti sebe v jednej kancelárii a po celý deň vydržať, aby nezabili toho druhého. Joshuovi ide Lucy na nervy s jej hrozným vintage oblečením a Lucy zase nechápe, či má Joshua nejakú mimiku, keď sa na ňu nevie ani usmiať. Na bojovom poli to ešte viac zhustne, keď sa vo firme črtá nové povýšenie...a oni dvaja sú jeho horúcimi kandidátmi. Miesto toho, aby sa nenávideli ešte viac, oba zisťujú, že ten druhý nie je až taký neznesiteľný, ako sa na prvý pohľad zdá. Môže však vzniknúť kamarátstvo medzi dvoma rivalmi?

Ako som už vyššie spomínala, Hra na lásku a nenávisť v sebe ukrýva oddychový príbeh, pri ktorom nemusíte rozmýšľať a len si vychutnávať horúci nápoj a usmievať sa. Tým asi chápete, že celkový príbeh je dosť predvídateľný. Jediný otáznik je v tom, ako dopadne dôležitý pohovor a kto nakoniec zvíťazí a povýšia ho. Tu si autorka dala skutočne záležať, nedala nám žiadne indície a až do konca som vážne nevedela, kto vyhrá a kto prehrá. A vlastne...ako sa s tým zmieria? Joshua a Lucy predsa nemohli tomu druhému dovoliť, aby bol vo vyššej pozícii ako oni.

Je veľa vecí, ktoré sa mi na príbehu páčili. Páčilo sa mi, aké prostredie pre príbeh autorka vybrala. My, ako knihomoli sme s výberom prostredia vydavateľstva určite radi. Taktiež sa mi neskutočne páčili oba charaktery hlavných hrdinov. Drsný a chladný sa skvele hodil ku sladkej a malej. Áno malej!! Autorka ma úplne dostala výškou Lucy. Tým dala do príbehu ešte viac humorných scénok. Tých nebolo v príbehu nikdy dosť. Veľa krát som sa skvele zasmiala a to bolo veľké plus. Na celej knihe sa mi najviac páčila scéna, kde sa Lucy pohádala s otcom Joshua. To bolo vážne geniálne!!

Knihu určite odporúčam každému, kto aspoň trochu miluje romantické príbehy a kto má chuť na skvelú oddychovku s dávkou humoru. Som veľmi rada, že vydavateľstvo knihu preložilo a budem rada, ak ešte niekedy budem o autorke počuť. Hre na lásku a nenávisť dávam 4 sovičky.

MOJE HODNOTENIE:

MOJA CELKOVÁ REAKCIA NA KNIHU.

www.bux.sk

2 komentáre:

  1. Moc pěkná recenze :) O knize slyším poprvé, podle té obálky bych se jí asi vyhnula, ale díky tvé recenzi se po ní podívám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, tá obálka je nič moc, ale už som si u našich autorov obálok zvykla na všetko :D Knihu určite odporúčam. :)

      Odstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!