27. marca 2017

Jasinda Wilder- Madam X

Počet strán: 296 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Rok vydania: 2017
Vydavateľstvo: Ikar

Anotácia:
Práca Madam X spočíva v tom, že vychováva a mení drzých, rozmaznaných synov bohatých a mocných mužov na slušných mladých ľudí, ktorí sa vedia vhodne správať v spoločnosti, vtipne konverzovať a majú dosť sebavedomia. Madam X je mimoriadne vzdelaná a kultivovaná žena, ktorá vie, kedy na týchto mladíkov musí byť prísna. No za jej sofistikovaným zovňajškom sa skrýva zlomená žena, duša uväznená medzi nebezpečnou minulosťou, na ktorú si nespomína, a prítomnosťou v uzavretom apartmáne na najvyššom poschodí. Tam žije pod ochranou krásneho Caleba, ktorý tvrdí, že má právo na jej telo aj na jej dušu, lebo ju v minulosti zachránil pred istou smrťou. Caleb opakovane dáva Madam X najavo svoju dominantnosť. Madam X po ňom fyzicky túži, no občas jej naháňa strach. Na jednej strane jej vyhovuje bezpečie v Calebovom strešnom apartmáne, v zlatej klietke, na druhej strane túži po slobode a voľnosti. Madam X však nikdy nepoznala nič okrem stien svojho bytu, a tak sa bojí čokoľvek podniknúť. Až sa raz náhodou dostane von a stretne neznámeho tajomného muža, ktorý by mohol zmeniť celý jej život.

Obálka knihy: Kniha ma už od začiatku zaujala hlavne svojou obálkou! K príbehu a ku názvu sa skvele hodí a vystihuje ju. Tajomná, sexy a zvodná. Celý červeno-čierny nádych je eroticky naladený. Dávam zaslúžených 5/5 bodov.

Ako som sa ku knihe dostala?: Spomínam si, že prvý krát mi link na knihu poslala kamoška. Vtedy to bolo ešte pár mesiacov pred vydaním a hneď ma kniha zaujala. Krásna obálka, zaujímavá anotácia. Tešila som sa, že ju bux dal na výber ako recenzný výtlačok.


Čo na knihu hovorím?: Hneď na začiatku hovorím, že táto recenzia nebude vôbec pozitívna. Na knihu som mala až priveľké očakávania. Jasinda sa totiž radí medzi moje najobľúbenejšie autorky a milujem jej príbehy. Preto som išla do knihy na istotu, ale...PREČO?? Kde sa podela moja skvelá autorka?!
Hneď od začiatku ma zarazil štýl písania, ktorý autorka zvolila. Odteraz mám z toho v hlave zmätok. V niektorých scénach som vôbec netušila, s ktorým mužským hrdinom sa hlavná postava rozpráva, nepáčili sa mi opisy a myšlienky napísané týmto štýlom. Stretla som sa s ním prvý krát a dúfam, že aj naposledy. Kniha u mňa stratila veľa bodov hlavne kvôli tomuto štýlu. Bola som z neho zmätená a viac som rozmýšľala, čo autorka myslí danou vetou, ako som si knihu užívala.

Dej hovorí o príbehu Madam X. Prísnej, vzdelanej a kultivovanej dáme, ktorej prácou je zmeniť rozmaznaných bohatých chlapčekov na vzdelaných mužov, ktorí budú vedieť ovládať svet biznisu. Za jej silným zovňajškom sa však skrýva žena, ktorá nemá žiadnu moc nad svojim životom. Odkedy ju v minulosti istý Caleb zachránil pred istou smrťou, prežíva svoje dni zavretá v byte, bez spomienok a celkom oddaná Calebovi- mužovi, z ktorého má strach, ale fyzicky po ňom túži. Už ju však nebaví žiť zatvorená v zlatej klietke a aj keď sa bojí, túži po slobode. Tá sa jej naskytne, keď záhadného muža, ktorý ju takisto priťahuje- nielen fyzicky, ale aj citovo. Ako sa nakoniec rozhodne? Ostane pri Calebovi alebo bude voľná?

V tejto knihe nebolo veľa postáv, ku ktorým by som si našla nejaký hlbší vzťah. Madam X (fakt neznášam, že neprezradili jej skutočné meno) sa mi v prvej scéne knihy páčila. Hneď sa mi zdala zaujímavá, ale nevedela som podľa anotácie knihy, že taká nebude celú dobu...čo bola veľká škoda. Chápala som, prečo bola Calebovi "vďačná", chápala som, že sa bála, ale to, čo z nej Caleb spravil bolo...neviem ako to nazvať. Určite to nebola láska, možno príťažlivosť, ale pre mňa to bolo hnusné otroctvo. Nechápem, prečo X nezisťovala viac vecí o svojej minulosti, prečo sa nechala tak veľmi Calebom manipulovať.
Spomínam si, že som čítala viaceré knihy s takouto tématikou. Vždy som si však k mužskému hrdinovi našla aspoň nejakú úzku cestičku. V tejto knihe nie. Prečo by som aj mala? Vlastne si ani nespomínam, či X niekedy povedal nejaké nežné slová.

Vážne...vážne chcem povedať nejaké pozitívne slová k tejto knihe, ale nejde to. Jediné plusy na tento knihe je krásna obálka a meno spisovateľky. Ja osobne vám knihu nemôžem odporučiť, ale ako som videla na GR, nájdu sa viacerí, ktorý si knihu zamilovali. Madam X dávam bohužiaľ len 1 sovičku a bola by som vďačná, keby ste mi napísali do komentárov, aké máte z knihy pocity vy. :)

MOJE HODNOTENIE:
MOJA CELKOVÁ REAKCIA NA KNIHU:

2 komentáre:

Za každý komentár zo srdca ďakujem!