26. novembra 2014

Federica Bosco- Zamilovaná do anjela


Počet strán: 320 strán
Jazyk: slovenský
Dátum vydania: 2012
Vydavateľstvo: Motýľ
Anotácia: 
Temperamentná Mia, potomok Talianky a Angličana, je odvážna rebelka, ktorá statočne čelí nástrahám dospievania, akými sú škola, priatelia, rozvedení rodičia či búrlivý vzťah s mamou. Popritom tajne sníva o baletnej škole Royal Ballet School v Londýne, jednej z najprestížnejších tanečných škôl na svete, kde sa na hodinách tvrdo drie a školné je veľmi vysoké. Avšak to, čo predstavuje pre osamelú matku obrovský problém, dokáže bohatá, ale panovačná stará mama vyriešiť ľavou zadnou. Stačilo by len zavolať...

Miin život sa ešte viac skomplikuje, keď sa bezhlavo zamiluje do Patricka, brata svojej najlepšej priateľky, ktorý je taký očarujúci, že je pre ňu stelesnením anjela. Vášeň k tancu a láska k Patrickovi sú silné a zároveň nezlučiteľné. Mia sa nedokáže vzdať ani jednej z nich, až kým ju osud nepostaví pred jedno z najbolestivejších a najťažších rozhodnutí v živote...



ZACHRÁŇ MA,
ZACHRÁNIM ŤA...

Naozaj netuším, kde mám začať. Táto kniha bola na mojom zozname naozaj dlho. Stále ale vyšli dáke novinky, ktoré ma zaujali viac a preto som ju stále odkladala. A to bola CHYBA.
Začneme pri obálke a názve. Neskutočne milujem modrú...je to asi moja najobľúbenejšia farba, preto ma kniha hneď zaujala. Dievča na obálke sa mi zdá trochu neživé. Ako bábika. Ale jej šaty sú nádherné a dávam im 100%. (Som dievča, tak asi posúdim aj šaty, nie? :D)
Čo sa týka názvu, tak ten ma dostal. Skutočne som si až do polovičky knihy myslela, že čítam knihu o nadprirodzených bytostiach a len som čakala, kedy sa s Patricka vykľuje anjel anjel. :D Keď sa tam nestalo a konečne mi došlo, že čítam knihu o obyčajnom dievčati už bola za mnou asi polovička knihy. Ide sa na dej a postavy....

Dej sa točí okolo dievčaťa menom Mia, ktorá prichádza do veku, kedy sa u nej prejaví puberta. Jej najlepšia kamarátka Nina má dokonalú rodinu o ktorej Mia môže jedine snívať. Rodičia Mii sú rozvedení, jej otec je ženatý a má dvojičky. S jej matkou je najväčší problém. Stále sú v rodine hádky a najväčšia je asi pre Miinu budúcnosť. Kým si jej matka- Elena predstavuje Miu v kancelárií, vyštudovať právo a mať stálu prácu, Mia sníva o svojej budúcnosti ako výborná baletka a snaží sa dostať na baletnú školu. Čo sa týka lásky, Mia nikdy nemala na vzťahy šťastie. Od svojich 3 rokov je zamilovaná do brata jej najlepšej kamarátky- Patricka. Samozrejme sa ku svojim citom nikdy nepriznala a Patricka si všíma len z diaľky a sníva o ňom po nociach. Patrick ju totiž berie ako svoju druhú sestru a stále malé dievčatko, keďže je od nej starší o pár rokov. 

Mia je hrdinka, ktorú som si hneď na začiatku obľúbila. Má rovnaké problémy ako každé dievča a ako ostatné, sníva svoj sen o budúcnosti. Páčilo sa mi, že autorka vybrala pre Miu balet. Ešte nikdy som nečítala knihu, kde dievča zaujímal práve tento druh tanca. (skoro všetky boli knihomoľky a furt čítali) Pár vecí by som jej určite vytkla. Najväčšia bola asi to, ako sa správala k jej matke. Sama viem, aké je to ťažké, keď rodičia robia všetko pre to, aby boli deti šťastné. Mia nevidela, že jej matka proste nemá peniaze a len do nej furt hučala, že ju nechce pustiť splniť si svoj sen. Vtedy som si pomyslela: "No moja milá, peniaze ti len tak nepadnú z neba a zázrakom sa neobjavia na účte tvojej matky." Chápem...asi aj ja by som hučala do matky (určite :D), ale trochu by som na ňu brala ohľad. 

Čo sa týka Niny, zabite ma ak chcete, ale nemala som ju vôbec v láske. Na začiatku možno áno, ale potom začala robiť a hovoriť rôzne voloviny a nepáčilo sa mi to. Najviac to, ako sa k Mii zachovala na konci. Mia na tom bola rovnako zle, ako ona. Potrebovala oporu, ktorú nenájdeš u rodiny. Potrebovala svoju najlepšiu kamarátku a ona sa jej otočila chrbtom. To, čo sa stalo nebola Miina chyba. 

Čo dodať nakoniec? Asi len to, že knihu si MUSÍTE...áno MUSÍTE prečítať. Možno vás zo začiatku tak nestrhne, ale skutočne stojí za to. Strašne sa teším na pokračovania. Musím si ich kúpiť čo najskôr. (To bude samozrejme až po Vianociach, keďže nemám peniaze ani na darčeky :D ).

3 komentáre:

  1. To zní naprosto fantasticky a nechápu že tuhle knihu ještě nemám přečtenou :o hned zítra pro ni letím do knihovny! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa knina strašne prekvapila a vtiahla do deja. Musím zohnať pokračovania. :D

      Odstrániť
  2. Zaujímavý nápad na knihu, no mne osobne celý dojem z knihy nečila hlavná postava :) Ona bola taká hlúpa a obmedzená občas. A ten koniec? No mňa veľmi odradil :)
    Pekná recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár zo srdca ďakujem!