30. mája 2015

Sarah Brianne - Nero

Séria: Made Man #1
Jazyk: Anglický jazyk
Rok vydania: 2014
Vydavateľstvo: Young Ink Press

Anotácia:
Nero je kráľ Legacy Prep, žijúci život moci.
Elle je školské boxovacie vrece, žijúca život strachu.
Jediné dobré dievčatá, ktoré Nero pozná, mu skáču do postele, kedykoľvek im povie.
Najbližšie, kde sa Elle dostane ku zlému chlapcovi, je v rade v jedálni.
Šéf mu dal rozkaz, aby zistil, čo ona vie.
Jej ústa sú zavreté.

Ja iba chcem byť zasraný made man.
Som iba zasraná servírka.


Obálka knihy: Krásna. Nie je vôbec prečačkaná, ako iné obálky a aj tak je nádherná. Vyžaruje z nej silný pocit, ktorý neviem opísať. Nera v knihe som si predstavovala presne tak, ako je zobrazený na obálke. Perfektné písmo a sivá farba, ktorá sa k deju knihy fakt hodí. Nemôžem dať nič iné ako 5 bodov.

Môj názor: Sarah Brianne je spisovateľka, ktorú som donedávna vôbec nepoznala. Je veľká škoda, že sme malá krajina a u nás sa nevydáva veľa zahraničných kníh, ktoré by si to zaslúžili. Keďže moje známky z angličtiny sú na zaplakanie, tlieskam Elise, že na jej blogu sa nájdu skvelé knihy, ktoré sa prekladajú. Keď sa začal prekladať Nera, hneď po prečítaní anotácií som vedela, že táto kniha sa mi bude páčiť

Dej: Aj keď si možno viacerí myslíte, že dej je veľmi otrepaný, mne to vôbec nevadilo. Hlavná hrdinka knihy Elle, nemá ľahký život. Jej život je priam hotové peklo a za to môže jedine jedno miesto- stredná škola Legacy Prep. Už od prvého ročníka bola Elle v škole šikanovaná a každý si na nej vybíjal hnev. Jediná vec, kvôli ktorej celé roky v škole vydržala je jej najlepšia kamarátka Chloe, ktorú ochraňuje. Nebolo tomu však tak vždy. Chloe a Elle si ku sebe museli nájsť cestu, ktorá ale nebola príjemná. Elle a Chloe sú tie posledné, na ktoré sa v ich škole myslí. Na druhej strane je tu Nero- kráľ Legacy Prep a syn nebezpečného človeka. Jeho život je o peniazoch, kasíne, bitkách a sexe. Všetko sa zmení, keď Nero dostane príkaz, aby zistil. čo všetko Elle videla tú osudnú noc, keď jej rodina zabila človeka. 

Postavy: Čo je na tejto knihe veľké plus, sú postavy. Autorka nepísala príbeh priamo len o hlavných postavách, ale postupne začínala aj príbehy vedľajších postáv, o ktorých napísala ďalšie knihy. Každú postavu napísala výborne a ja som si ich príbehy vychutnávala. V knihe sa stretneme s rôznymi druhmi charakterov postáv. Elle som po celú knihu strašne ľutovala. Nemala skvelý život a za to mohla len jej stredná škola. Čo sa týka jej správania, obľúbila som si ju rovnako, ako jej kamarátku Chloe. O Chloe sme si v knihe prečítali tiež dosť a ja sa teším na knihu, ktorá bude o nej. Bola to strašne príjemná postava a môžem sa priznať, že som ju mala radšej o trošku viac, ako Elle. A dostávame sa k chlapčenským postavám. Táto kniha sa kvôli toľkým sexi chlapom išla roztrhnúť. Nero, Vincent, Amo, dokonca aj Nerov nebezpečný brat Lucca. Všetkých som si neuveriteľne obľúbila a najradšej by som si ich zabalila do nejakej krabice a vycvičila by som si ich, aby ma ochraňovali. Aj keď...nikdy sa človek celkom nezmení a Nero mal svoje chvíle, kedy by som ho najradšej prefackala.

Už mám za sebou a druhú časť tejto série, ktorá bude tentokrát o Vincentovi. Môžete sa tešiť na recenziu aj ďalších pokračovaní tento série. Čo sa týka tohoto dielu, nemôžem dať nič iné, ako plný počet sovičiek a dúfať, že sa niekedy dočkáme aj sfilmovania. (o čom asi môžem len snívať) Knihu vám určite odporúčam, len, ak máte radi príbehy o Popoluške, ktorá nájde svojho princa.

MOJE HODNOTENIE: 



29. mája 2015

Abeceda knihomoľa | K

Máme tu ďalší piatok, takže nesmie chýbať projekt od Marky a Kristý - Abeceda knihomoľa. Nejdem viac zdržiavať a hneď sa ide na to. Tentokrát s písmenkom K.

Knihomoľ
Tak toto slovíčko asi ani nemusím rozpisovať. Určite sa medzi nami nájde stovka knihomoľov, ktorí na knihy nedajú dopustiť. Ja sama som sa označila za knihomoľa, keďže bez knihy si nemôžem predstaviť svoj deň. Aj keď som na smrť unavená, musím si prečítať aspoň jednu kapitolu denne. Aj keď kníh na mojej poličke nemám veľa, rozbím si zoznam, ktoré knihy som už prečítala. Môžem sa pochváliť, že som už prečítala 222 kníh a toto číslo bude určite len rásť. Mamka len krúti hlavou, keď sa jej s týmto číslom pochválim.

Knižnica
Aj keď do našej knižnice veľmi nechodím, toto slovíčko sem musím napísať, keďže sa ku knihám asi najviac hodí. Asi viete, že bývam na dedine, takže do mestskej knižnice som ešte nevstúpila. A tá naša? Ehm...všetky dobré knihy som s nej už prečítala a ak sa nejaká nová objedná, mamka mi ju donesie domov prečítať. Odkedy mi ale učarovali knihy, o knižnicu sa starám ja (ako ste si už určite všimli). Snažím sa vyberať knihy pre každú vekovú kategóriu, mužov, aj ženy. Je ale smutné, že aj keď sa snažím vyberať čo najlepšie knihy, do našej knižnice skoro nikto nechodí. :/



Kníhkupectvo- môj veľký sen!
Viem, viem....asi som ho už dávala do tohoto projektu podľa anglického názvu, ale sme predsa na slovensku, takže slovenčinu nezapriem. :D Raj každého knihomoľa. Miesto, kde by som chcela nakupovať bez obmedzení. Môj sen! Keďže som už o samotnom kníhkupectve hovorila, poviem vám môj sen. Chcela by som si po škole otvoriť kníhkupectvo. :3 Nesmejte sa... :( Myslím to vážne. Keďže chodím na obchodnú akadémiu, viem, aké ťažké by to všetko bolo, ale aj tak sa tohoto nevzdávam. Už mám dokonca aj meno- Kikland. Dúfam, že by ste ma tam prišli navštíviť a spraviť mi tržbu.

Konečne sme sa dostali cez tie blbé písmenká a teraz sa môžem už viac rozpisovať. :) Teším sa na budúci týždeň a na písmenko L. :)

24. mája 2015

Ivana Furjelová- Všetko naopak /MINIRECENZIA/

Počet strán: 232 strán
Jazyk: Slovenský jazyk
Vydavateľstvo: Evitapress
Edícia: Evitínky
Rok vydania: 2014

Anotácia:
O dievčati, ktoré bolo vychovávané peniazmi a tie zrazu došli..
Stela vyrastala ako jedináčik. Rodičom sa darilo, ich firma zarábala veľké peniaze a podľa toho vyzeral aj Stelin životný štandard. Zaneprázdnená mama a otec jej namiesto času venovali drahé darčeky, neviedli ju k zodpovednosti, mala všetko, na čo si spomenula – dvakrát. Kupovala si kamarátov, známky v škole, reálny život jej spolužiakov jej pripadal smiešny a trápny.
Až do chvíle, kým sa otcovi prestalo dariť. Keď jeho firma skrachuje, stredoškoláčka Stela spoznáva, že peniaze nie sú zďaleka všetko...

Knihu som mala na svojom zozname už od chvíle, kedy ju vydavateľstvo vydalo. Aj keď ma obsah veľmi nezaujal, chcela som si prečítať knihu od slovenskej autorky, ktorá rozpráva o probléme asi každého z nás- o peniazoch


Kniha rozpráva príbeh o dievčati menom Stela, ktorá nám vlastne celý svoj príbeh rozpráva. Ako malá vyrastala so svojimi rodičmi v trojizbovom byte na piatom poschodí bytovky. Už od malička jej rodičia všetko kupovali a preto sa Stela naučila, že ak niečo chce, proste zvýši hlas a bude to mať. Keď sa ale presťahujú do svojho nového veľkého domu, Stela sa ešte zhorší. Jej život sa točí len okolo peňazí, nového oblečenia, doplnkov a drahých darčekov, ktorými jej chcú rodičia vynahradiť čas, ktorí netrávia s ňou. Keď dieťa vyrastá v takýchto podmienkach, je jasné, čo sa z neho stane. Stela lieta celý život v oblakoch, ale to sa zmení, keď jedného dňa tvrdo dopadne na zem- do reality. 

Čo sa týka celkového deja príbehu, nepáčil sa mi tak, ako ostatné knihy. V tejto knihe išlo skôr o to, ukázať (teda dať prečítať) hlavne mladým čitateľom, čo môžu spraviť peniaze s ľuďmi a že nie sú najdôležitejšie na svete
Ak mám niečo povedať ku postavám, neviem, či to bol zámer autorky, alebo nie, nenašla som v knihe ani jednu postavu, ktorá by sa mi páčila. Všetky u mňa boli na jednej vlnovej čiare- na tej negatívnej. Hlavná hrdinka bola pre mňa dobrou rozprávačkou a ukázala čitateľom svoj príbeh, ale vôbec sa mi jej rozhodnutia, alebo činy nepáčili. (Komu aj?) Jej rodičia...ak sa tam vôbec dajú nazvať...mali Stelu radi, čo som si na nich všimla hneď na začiatku knihy. Bohužiaľ, nedá sa všetko vyriešiť peniazmi. Ich  dieťa potrebovalo aj lásku, ktorá sa za peniaze kúpiť nedá. 

Viem, že je to fakt negatívna recenzia, ale nemôžem inak. Kniha však bola napísaná hlavne pre myšlienku, že mladí sa nemôžu stále spoliehať na peniaze a že peniaze nie sú všetko. Dávam preto knihe 2 sovičky. Či si knihu prečítať, alebo nie vám neviem povedať. Musí vás proste obsah zaujať. :)

MOJE HODNOTENIE:

23. mája 2015

Unboxing #10

Poštárka ma znovu potešila a doručila mi ďalší knižný balíček.
Pochválila som sa, že som vyhrala knihu od Ikaru? Že nie...? Tak to musím napraviť. Možno niektorí viete, že Nový čas robil súťaž, kde sa vyhrávali knihu od vydavateľstva Ikar, kvôli ich výročiu. Povedala som si, že jedna sms ma predsa nezabije a preto som ju odoslala. Bum-bác a VYHRALA som aj ja. :) Keď mi povedali, že mi pošlú na mail zoznam kníh, z ktorých si môžem vybrať, myslela som si, že sa bude jednať o jednu, alebo dve stránky. Zostala som v šoku, keď som si musela vyberať z kníh na 19 stranách!! Nakoniec som so svojou výhrou spokojná. Knihu som už dlhšie chcela prečítať.

Nezabudnite zatlieskať môjmu skvelému mobilu za kvalitu fotiek. 

 Vôbec som netušila, ako mám odfotiť ďalší obrázok. Nakoniec som odfotila meno autorky a hlavu dievčaťa na obálke.

A tu je celej svojej kráse. Kniha Dcéra šialenca ma už dlhšie lákala, ale stále sa objavili nejaké knihy, ktoré som si kúpila skôr. Keďže prišla súťaž a skoro všetky dobré knihy som zo zoznamu čítala, vybrala som si Dcéru šialenca. Uvidíme, či sa mi bude páčiť tak, ako dúfam... :)

22. mája 2015

Abeceda knihomoľa | J

Máme tu ďalší piatok, takže nesmie chýbať projekt od Marky a Kristý - Abeceda knihomoľa. Nejdem viac zdržiavať a hneď sa ide na to. Tentokrát s písmenkom J.

Jamie McGuire
Ďalší autor, ktorého pridávam do tohoto projektu. Tentokrát ide o autorku, ktorú som si zamilovala ako prvú. Áno, áno...viem, že som sem asi X-krát písala, že jej Krásna katastrofa bola prvá kniha, ktorú som prečítala a začala moje knižné šialenstvo. Milujem jej štýl písania a aj keď som prečítala od nej len dve knihy, musím povedať, že je naozaj skvelá a ja ju milujem. Napísala skvelý príbeh, ktorý ma prinútil stiahnuť po ďalšej a ďalšej knihe, ale jej Krásna katastrofa zostane stále v mojom srdci. Teším sa, kedy si od nej znovu prečítam nejaký príbeh. :)

Jennifer L. Armentrout
Áno, áno!!! Znovu sem pridávam autorku, ale čo už, nemôžem si proste pomôcť, lebo Jennifer si v tomto projekte svoje miesto zaslúži! Jej séria Lux ma proste ohromila a ja som ju čítala ako zmyslov zbavená. Nečítali ste ju? Tak to bežte napraviť, pretože si tej príbeh určite zamilujete. Ja sa konečne musím dostať na poslednú časť tento skvelej série, ale kvôli škole a novým knihám na mojej poličke mi neostáva čas na čítačku a e-knihy v nej. :(



Jedinečnosť
Tak toto slovíčko sa asi každému hodí ku knihám. Každá kniha, ktorú som kedy čítala (či už sa mi páčila, ale nie), bola v niečo jedinečná.

20. mája 2015

Kai Meyer- Arkádia: Precitnutie

Počet strán: 344 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Vydavateľstvo: Fragment
Rok vydania: 2015
Séria: Arkádia #1

Anotácia:
Alcantarovci a Carnevareovci - dve znepriatelené rodiny, dva mafiánske klany bojujúce proti sebe po celé generácie. Rosa Alcantarová prilieta z New Yorku na Sicíliu k svojej talianskej rodine, aby tam začala nový život. V lietadle sa zoznamuje s Alessandrom Carnevarem, ktorý má podobný osud. Jeho chladný pôvab a živočíšnosť Rosu fascinujú a zároveň znepokojujú. Rosa sa učí akceptovať nové pravidlá hry, nemilosrdné zákony sicílskej mafie, ku ktorej jej rodina patrí. Dozvedá sa šokujúcu pravdu nielen o Alessandrovi, ale aj o sebe samej a o ďalších sicílskych klanoch. Neuveriteľné informácie o arkádskych dynastiách, ktoré majú svoj počiatok v starých antických bájach. Prekoná zakázaná láska storočia trvajúcu nenávisť? Prvý diel strhujúcej fantasy trilógie.


Obálka knihy:
Čo k nej povedať? Hmm...nezaujala ma tak, ako to robia ostatné obálky kníh. Vybrali super písmo, ktoré doplnili podľa mňa dobrým pozadím. Vidíme na nej mačkovitú šelmu, preto som už od začiatku vedela, že bude mať v deji nejaké to miestečko. Čo sa mi na nej však nepáči je to, že až keď išlo v knihe do tuhého, otočila som si na obálku a len vtedy som si všimla hada na strome. Mohli na obálke trochu viac zapracovať. Dávam bohužiaľ len 2 body. Jeden za písmo a druhý za farby pozadia. 

Od knihy som vôbec nečakala veľa. Obsah bol zaujímavý, ale ku knihe ma nejako neťahalo. Mám však pravidlo, že si prečítam každú knihu, ktorú objednám do našej knižnice. Preto som túto sériu začala čítať a...nakoniec som bola milo prekvapená

Čo je na knihe veľké plus (hlavne pre mňa) je miesto, kde sa všetko odohráva. Keď poviem názov ostrova Sicília, hneď mi napadne Cosa Nostra. Autor si teda u mňa získal veľa bodov, pretože milujem knihy s mafiánskou tématikou. Hneď na začiatku som vedela, že to nebude obyčajný príbeh mafie, ale to, čo autor napísal ma naozaj prekvapilo. Vymyslel nový pohľad na mafiánske rodiny na tomto ostrove, ktoré majú zvláštne tajomstvo- sú totiž zvieratá

Ďalšie veľké plus odo mňa získava autor preto, lebo dokázal písať príbeh z pohľadu násťročného dievčaťa meno Rosa. 
Všetko sa začína, keď Rosa prichádza na Sicíliu ku svojej tete a sestre Zoe. V NY sa jej stalo veľa vecí, ktoré ju prinútili začať nový život. Dúfa, že na Sicílií sa to zmení. Už v lietadle sa zoznamuje s chalanom menom Alessandro, ktorý tiež letí za svojou rodinou. Aj keď sa k Rose nespráva džentlmensky, Rosu k nemu niečo priťahuje. Na Sicílií sa znovu stretnú a Rosa sa dozvie, že ich priateľstvo nemôže ostať bez následkov. Rosa sa tiež dozvedá nielen o svojom pôvode, ale o pôvode všetkých Sicílskych rodín a ak sa bude s Alessandrom viac zbližovať, hrozí jej nebezpečenstvo.

 Rosa mi na začiatku knihy nebola dvakrát sympatická. Nejako som si na ňu nezvykla, ale do konca knihy sa to pomaly menilo. Mala síce svoje slabé chvíľky, ale niekedy ma milo prekvapila. Niekedy som nechápala jej postoj, ktorými riešila niektoré veci, ale niekedy mala v knihe hlášky, na ktorých som sa z chuti zasmiala. 
Alessandro bol postava, na ktorú som si zvykla o čosi skôr. Jeho postoje sa mi páčili o čosi viac, ale tiež mal chvíle, v ktorých by som ho najradšej prefackala. Páčilo sa mi, že pomáhal Iole. Na konci som ho však totálne nechápala. Celú knihu kecal, ako miluje Rosu a na konci ju opustí. 
Samozrejme, kniha by nebola knihou, keby tam neboli aj postavy, ktoré som z duše nenávidela. O prvenstvo sa pobilo hneď niekoľko postáv. Panteone, Florinda, Cesare a Tono (Toro, neviem, ako sa volal). 

V knihe som sa niekedy strácala a niečomu som nerozumela. Autor však knihu napísal skutočne dobre a aj keď to nebol pre mňa excelentný príbeh, teším sa na jeho pokračovanie. Knihe dávam preto 3,5 sovičky, ktoré sú naozaj skvelé hodnotenie. :)

MOJE HODNOTENIE:

16. mája 2015

Keď knihomoľ oslavuje narodeniny.

14. 5. 1998 bol v našej rodine veľmi významný deň. V nemocnici o 22:00 hod. som sa totiž narodila ja- Kristína Hulinová, trochu tučnučká a veľmi plačlivá. Od toho dňa prešlo presne 17 rokov a pred niekoľkými dňami som znovu oslávila moje narodeniny. Ako asi všetci dobre viete, milujem knihy a preto tie hrali hlavnú úlohu v mojich darčekoch. Rozhodla som sa s nimi podeli aj s vami, aspoň vo forme fotiek. Vieš dobre viete, aká "multi-extra-vynikajúca" fotografka som a fotila som rovno proti svetlu. (tlieskajte mi! :D ) Na fotkách chýbajú dve bonboniéry a jedna fantastická torta od mojej starkej (milujem mascarpone :3 ) z dôvodu génov, ktoré som pochytila od mojej rodiny a včerajší večer prežili len krabice a forma na pečenie torty.

 Takže, ako prvé sem dávam krásne 4 knihy, ktoré som dostala. Keďže sme v deň mojich narodením boli s mamkou na vyšetrení, stavili sme sa v kníhkupectve a mohla som si sama vybrať moje darčeky. Asi nepochopila, že knihomoľovi takúto vetu nemôže povedať. Po asi hodine rozhodovania som si vybrala knihu Všetko naopak, aby som konečne uzatvorila edíciu Evitínky od Evitapress. Ďalšia kniha vyhrala spomedzi 11 kníh, ktoré proste kričali, aby som si ich zobrala. Nakoniec som si uchmatla Elitu, pokračovanie vynikajúcej Selekcie a bežala ku poklady, aby som si to náhodou nerozmyslela. Krásnu knižtičku Mojej milovanej dcérke som dostala od maminky, za čo veľmi krásne ďakujem. Sú tam písané krásne veci. Ako posledný je tu Džínsový denník 4, ktorý som dostala od brata a jeho frajerky. (s pomocou mňa, pretože volali mamke a ona volala mne, že aké knihy som to bratovi hovorila, že chcem. Aspoň viem, ako ma "počúval" :D ) Džínsák 4 som pôvodne nechcela čítať, ale keď som sa dozvedela pred pár dňami, že bude aj 5 časť, proste som si ho musela kúpiť.


Ako ďalšie sem pridávam dva krásne darčeky. Luxusné hodinky som dostala od ocina a som za ne strašne rada. :3 Ja som asi hodinko-kazič, keďže sa mi pokazia, alebo roztrhnú všetky hodinky čo mám. Dúfam, že tieto drahé sa mi nepokazia, pretože ak by som to povedala ocinovi, tak by ste ma už nenašli. :D Túto krásnu Vitamanku som dostala od môjho 6 ročného bratranca. Spolu s ňou mi aj nakreslil krásny obrázok. Som za ňu strašne rada, len stále neviem, čo je to za ovocie. :D Myslím, že je to jahoda, takže ju budem volať...neviem. :D Kľudne mi môžete poradiť v komentári. ;) 
Ďalej tu máme neuveriteľne krásne doplnky. Náušničky v tvare malých sovičiek som dostala od brata a jeho frajerky. Asi si všimli, že milujem sovy. Na meniny mi kúpili sovu plyšáka s krásnymi očami, na Vianoce som dostala hrnček so sovou, mám aj veľký prsteň so sovou. Som zvedavá, čo bude ďalšie. Čo sa týka ostatných doplnkov, dostala som ich od starkej. Teda...starká mi dala peniaze a ja som si za ne kúpila práve tieto doplnky. Na Aliexpresse som si kúpila krásne letné šaty a jedne s nich sú biele a preto práve tieto biele doplnky. Už sa teším, ako si všetko spolu vyskúšam. :3 

Ako posledné sem pridávam dva krásne kvety, ktoré som dostala od druhej starkej a maminky. Asi pred dvoma rokmi som povedala, že som ešte nikdy nedostala na narodeniny živé kvety a odvtedy na narodeniny dostanem aspoň jeden kvet. :D 



 

15. mája 2015

Unboxing knižnica (#9)

Konečne sú doma...ehm...teda v knižnici u nás na dedine. Po mesačnom čakaní (ďakujem ti, Gorila -_-) sú posledné knihy, ktoré som objednávala do knižnice konečne TU. Prišli ku mne ako na zavolanie, keďže som práve dočítala Scarlet a nemala som čo ďalšie čítať.
Tentokrát som objednala dve novinky od vydavateľstva Fragment, na ktoré som sa veľmi tešila a čítala som zaujímavé recenzie. Prvá sa volá Arkádia-Precitnutie od Kai Meyer. Už predvčerom som ju začala čítať a zatiaľ to vyzerá sľubne. Ako druhú som objednala Modrú krv od Thomas C. Brezina, ktorú si skôr vybrala aj mamka, že ju musím povinne objednať. Aj ona má zaujímavý obsah a teším sa na ňu.


PS: Ten teraz pri písaní tohoto článku som si uvedomila, že čítam knihy od mužských autorov! :D Konečne John Green nie je sám... :)

13. mája 2015

Federica Bosco- Anjelská láska

Počet strán: 344
Jazyk: slovenský jazyk
Rok vydania: 2014
Vydavateľstvo: Motýľ
Diel: 3. diel- záverečný

Anotácia:
Mia dostala príležitosť, na ktorú odjakživa čakala – pozvali ju na prijímacie skúšky do Kráľovskej baletnej školy. Hoci mala splnenie životného sna na dosah ruky, dala prednosť slobodnému tancu bez pravidiel a obmedzení. Po tom, čo s Ninou prekonali všetky nedorozumenia, ktoré ich rozdeľovali, sa spoločne presťahovali do Londýna. Mia navštevuje tanečnú školu Brit, ktorou je nadšená, kým Nina sa zapíše na štúdium žurnalistiky. Londýn pre ne neznamená iba zábavu a zmenu, priateľky musia spoločne znášať Ninino tehotenstvo. Ako vždy im je oporou nehmotný Patrick, až kým jedného dňa...


"Túžim slobodná tancovať bez pevných pravidiel, slobodná študovať balet, s kým len chcem, bez toho, aby som musela dodržiavať prísne nariadenia prestížnych škôl alebo znášať vrtochy frustrovaných učiteľov, slobodná vyjadriť samu seba."

Obálka knihy: Čo k nej mám povedať? Hmm...autori vybrali skutočne nádhernú zelenú farbu, ktorú dopĺňa super písmo. Čo sa týka tej dievčiny, tak musím povedať, že táto obálka sa mi páči najmenej. Podľa mňa je tam strašne kŕčovito zobrazená, preto sa mi to nepáči. Dávam obálke 4 body, kvôli nádherným šatám, písmu a farbe. Bod dole za tú pózu dievčaťa. 

Ako som už spomínala v recenziách na predchádzajúce dve časti, sériu som si strašne obľúbila. Aj keď som najskôr na túto sériu nebrala ohľad, všetko sa zmenilo po prvom diely. Druhý diel som prečítala na vianoce a som šťastná, že som sa dostala konečne aj k záveru série o láske baletky Mii a jej "anjela" Patrika. Bola som veľmi zvedavá, ako to autorka všetko zakončí, pretože s takýmto príbehom som sa ešte fakt nestretla.


Vybrať si vlastnú cestu nie je vždy jednoduché. 

Dej pokračuje tam, kde druhý diel skončil. (na tejto sérií sa mi to páči, pretože mi nič neujde) Mia sa konečne po namáhavej ceste plnej bolesti dostáva na konkurz do jej vysnívanej Kráľovskej baletnej školy. Prímačky dopadnú tak, ako si želala, ale Mia predsa len jej vytancované  miesto neprijme. Je s tým zmierená, ale ako to vysvetlí jej rodičom a hlavne jej starej mame, ktorá ju tak podporovala? Jedna kapitola jej života sa pre ňu končí, ale nová sa otvára. Jej najlepšia priateľka Nina sa s ňou zmierila a obidve sa rozhodnúť presťahovať do Londýna. Každá má svoj nový sen, ktorý chce v novom meste dosiahnuť. Mia to bude mať znovu ťažké, ale so všetkým jej bude pomáhať jej pravá láska Patrik

Ani táto časť ma celkovo nesklamala a autorka si dala na príbehu záležať. Páčilo sa mi, že Miu a Ninu presťahovala do nového mesta, kde nikoho nepoznali a všetko bolo nové nielen pre nich, ale aj pre mňa.  Stretli sme sa tu s novými postavami ( Adamom, Ariel,...). Každá postava bola v niečo výnimočná a niektorých som mala rada- Adam a niektorých som z duše nenávidela- Goddard. Páčilo sa mi, že autorka do tejto časti dala z každého rožku trošku a príbeh krásne zakončila.

Mia oproti predchádzajúcim dvom knihám dospela a bolo to na nej vidieť. Prekvapovala ma a obľúbila som si jej správanie a činy. Ale ako sa hovorí...človek sa predsa len celý nezmení a aj Mia mala svoje "detské" chvíle, kedy by som ju najradšej prefackala. Nepáčilo sa mi na nej, ako sa niekedy "zbláznila" a všetko si vyliala na svojich blízkych. Už na začiatku vynadala svojej starkej (aj keď v niečom mala pravdu), potom ma prekvapila, ako sa postavila ku tomu, že bude mať súrodenca. Vtedy by som ju najradšej udrela a povedala jej, nech sa preberie. Všetko zakončila, keď sa pohádala s Patrikom a Ninou, kvôli niečomu, čo doteraz nechápem. Proste...aj keď som ju mala strašne rada, niekedy som ju nemohla vystáť.
Patrik ani v tejto časti nesklamal a mala som ho veľmi rada. Po skončený dielu som bola smutná, že som sa s ním musela rozlúčiť. Bol hrdina, ktorého som si neskutočne obľúbila. Až do konca knihy som strašne dúfala, že sa niečo stane a Patrik znovu ožije- proste bude zhmotnený, alebo sa nejako prevtelí do niekoho iného (áno, smejte sa mi, ale je to pravda).
Ku ktorej postave musím niečo napísať je Nina. V tomto diely ma strašne prekvapila. Aj keď som na začiatku nechápala, že v jeden deň sa s Miou udobrili a na druhý sa už k sebe chceli nasťahovať, strašne som si ju obľúbila.
Čo sa týka postáv, ktoré som nemala rada, kraľuje Goddard. Stačilo, že som v knihe prečítala, že s ním ide nejaká scéna a pretáčala som oči. Potom tu máme kráľovnú- Miinu matku, ktorá sa síce v tomto diely držala, ale na začiatku som ju išla zavraždiť za to, ako strašila Ninu kvôli jej dieťatku.

Milovala som ho celým svojím bytím až na hranicu zdravého rozumu, až za hrob. 

Nakoniec môžem povedať len toľko, že som si túto sériu neuveriteľne obľúbila a autorke tlieskam. Vytvorila krásny príbeh plný lásky, tanca, bolesti, priateľstva. Bolo mi potešením túto sériu čítať. :) Celú sériu vám preto odporúčam. Ak mám ohodnotiť celú sériu, dávam jej 4,5 sovičky, čo je vynikajúce. Tejto časti dávam 4 sovičky. Predsa len...prvá časť sa mi páčila na celej sérií najviac. :)

MOJE HODNOTENIE:

Za recenzný výtlačok veľmi pekne ďakujem kníhkupectvu MEGAKNIHY, ak vás kniha zaujala, môžete si ju kúpiť TU.  

Kam ďalej? 
Prečítajte si recenzie na prvé dva diely tejto anjelskej série- Zamilovaná do anjela a Môj tajný anjel.

10. mája 2015

SOCIAL MEDIA BOOK TAG

Po skutočne dlhom hľadaní som sa rozhodla, že vyplním aj ja tento známy TAG, ktorý som videla na veľa blogoch. Uvidím, ako mi to pôjde z odpoveďami. Znovu musím zapnúť moje mozgové bundy na vyššie obrátky. :D 

Twitter: Tvoja najobľúbenejšia knižka pod 200 strán. 
Bože, existuje vôbec taká kniha? 
Po dlhšom hľadaní som žiadnu takú knihu nenašla v mojom zozname kníh, ktoré som čítala. Ale...!! Na stránke eknizky.sk som objavila jeden geniálny príbeh od mladej baby, ktorý ma skutočne dostal. Mal iba 85 strán, takže by sa to mohlo rátať. Veľká škoda, že tých strán nemal viac. :(

Facebook: Knižka, do ktorej ta všetci nútili.
Ani mi to nespomínajte. Každý ma nútil čítať knihy od Stephenie Meyer. Áno, dobre si myslíte. Všade som len počúvala, aby som si prečítala sériu Twilight. Stačilo mi, aby som videla filmy. DO kníh ma nútili, nútili, ale nedonútili. 

Tumblr: Knižka ktorú si čítal, keď ešte nebola populárna.
Fúha...to je ťažké odpovedať, keďže nečítam aktívne knihy až tak dlho.
Po pár minútovej výmene názorov s mojou kamoškou Maggie, sme sa zhodli, že ja čítam len známe knihy. :D  

Youtube: Ktorú knižku si praješ vidieť sfilmovanú.
Už som to tu niekedy spomínala a budem sa len opakovať. Je strašne veľa kníh, ktoré chcem vidieť sfilmované, ale najviac si prajem vidieť Medeného jazdca. <3  Strašne krásny a silný príbeh, ktorý priam kričí, aby ho niekto KONEČNE sfilmoval. 

Myspace: Knižka, ktorá sa ti páčila keď si bola mladší, ale teraz by to už bolo asi inak.
Séria kníh Upírske denníky. Seriál mám strašne rada (aj keď to už ide dole kopcom s ním), ale čo sa kníh týka, vôbec ich nemusím. Keď som bola mladšia, prečítala som za jednu dovolenku, čo trvala 8 dní tri knihy. Keď som sa asi pred pol rokom pozrela na moju poličku a videla som ich tam, nakrčila som nos a radšej som ich niekomu predala. Niekomu možno spravia radosť.

Goodreads: Ktorú knižku by si všetkým odporučil.
Nechcem opakovať knihu Medený jazdec (aj keď ju URČITE odporúčam), tak napíšem knihu Prekroč svoj tieň. Znovu nádherný príbeh plný bolesti, ale aj lásky.

Ask.fm: Na ktorú knihu sa ťa ľudia najviac pýtali?
Fifty Shades of Grey. Musela som asi trom ľuďom hovoriť obsah knihy, potom sa pýtali, ako sa mi to môže páčiť a prečo je to jedna z mojich najobľúbenejších kníh, na tri mesiace som musela bratovej frajerke požičať knihy...bla, bla, bla. 

We heart it: Ktorá kniha pre teba má citový význam?
TFIOS. V tej knihe som sa našla a má pre mňa strašný citový význam. 

Snapchat: Kniha alebo séria, ktorá ťa bavila len chvíľu, hoci si si myslela, že bude dobrá.
Škola noci. Veľa som o nej čítala, tak som si zaobstarala prvú časť a to mi náramne stačilo. Nechám, prečo to má toľko kníh. Jednotkou sa to pokojne mohlo skončiť. 

Spotify: V ktorej knihe je hlavná hudba, alebo ktorú hudbu z knihy máš najradšej? 
Jednoduchá odpoveď. Kniha Maybe Someday od Collen Hoover. Neuveriteľne nádherné pesničky a krásny preklad. Všetky piesne z knihy nájdete TU.

8. mája 2015

Abeceda knihomoľa | H

Máme tu ďalší piatok, takže nesmie chýbať projekt od Marky a Kristý - Abeceda knihomoľa. Po tých diabolských písmenách E,F,G dúfam, že H bude ľahšie. Uvidím, ako sa s tým popasujem a idem niečo vymýšľať. :)

Hobit
Aj táto kniha ma na písmenku H napadla. Už som sa dávno priznala, že ako prvé som videla filmy, ktoré mi odporučil (prinútil ma ich pozrieť) brat. Nejako ma to k tomuto príbehu neťahalo, ale stačilo prvých desať minúť filmu a ja som na všetko zmenila názor! Je to jeden z najlepších a najkrajších príbehov, aké poznám. Filmy boli fantasticky spracované a kniha takisto. Priznám sa, že filmy sa mi páčili viac, keďže štýl písania, ktorý si vybral autor sa mi nepáčil a nejako mi celkovo nesadol. Aj tak...geniálny príbeh!!




Hrdinovia a hrdinky
Dávam ich do jedného bodu, pretože je zbytočné o hrdinoch a hrdinkách písať zvlášť. Čo by sme bez nich robili? Sú neoddeliteľnou súčasťou kníh. Neviem pochopiť, že mamka dokáže čítať len knihy bez deja a bez žiadneho hrdinu (Tajomstvo 7 sŕdc, Moc nášho podvedomia,...atď.) Keď sa teraz zamyslím, vždy si skôr obľúbim hlavných hrdinov a na hrdinky sa pozerám ako na druhé. :D Aj keď...nedokázala by som prečítať celú knihu len z chlapského pohľadu. Okey...jediná, ktorú som prečítala bola Papierové mestá a to mi vážne stačilo.


5. mája 2015

TOP 7- Obľúbení autori

Po skutočne dlhej dobe pridávam nejaký článok aj do tejto rubriky. Je ťažké sem niečo pridávať, pretože sa stále neviem rozhodnúť, na aké názvy články budú. Obľúbené postavy som sem už pridala, obľúbené knihy tiež, takisto aj filmy a seriály. Nenávidených postáv nemám až tak veľa a ak hej, tak si na ne nespomínam. (som proste lenivá :D ) Preto som sa zatla a teraz som si spravila zoznam na pár článkov dopredu. (prosím, zatlieskajte :D) Ako prvých si vyberám mojich obľúbených autorov.

1.Collen Hoover
Myslím, že Collen je moja najobľúbenejšia autorka. Viem, že to hovorím skoro, keďže som od nej čítala len tri knihy, ale nevadí mi to. Collen píše neuveriteľné príbehy plné lásky a citov, ktoré sa vám vryjú do srdca a do pamäti. Jej kniha Maybe Someday je moja srdcovka a ja sa nemôžem dočkať, kedy si od nej znovu niečo prečítam.

2. John Green
Jediný mužský autor, ktorý si zaslúži miesto na mojom zozname. Dokonca musím povedať, že John je jediný mužský autor, od ktorého som čítala knihy. :D Ako prvú som od neho čítala knihu Na vine sú hviezdy, ktorú nemusím predstavovať. Mne osobne sa kniha strašne páčila a je na zozname mojich najobľúbenejších kníh. Aj keď som na ňu čítala veľa negatívnych recenzií, podľa mňa ju napísal vynikajúco a bola to prvá kniha pri ktorej som sa rozplakala. Čo sa týka filmu, pri ňom som plakala od polovičky stále. Čo sa týka jeho ostatných kníh, čítala som len Papierové mestá, ktoré som dostala ako darček. Nikdy ma to ku nim neťahalo a po prečítaní som bola sklamaná. :/ Prečo som ale Johna dávam? Je to VYNIKAJÚCI autor, ktorý dokáže napísať skvelé charaktery postáv a má fantastické citáty, nad ktorými sa človek proste musí zamyslieť.

3. E.L. James (Erika Leonard)
Ju sem proste musím dať. Jej séria 50 odtieňov sa mi dostala pod kožu a ja som z nej bola unesená. Je to vynikajúca autorka, aj keď má pár chybičiek. Rada by som si od nej prečítala nejaké ďalšie knihy.

4. Samantha Youngová
Milujem jej sériu Dublin Street a stále sa teším na jej nové knihy. Vynikajúce čítanie, ktoré každému odporúčam. :)

5. Veronice Roth
Túto skvelú autorku musím dať. Jej séria Divergencia bola podľa mňa úžasná a pre mňa je to skvelá autorka. (Aj keď som ju chcela zabiť kvôli tomu koncu.)

6. Paullina Simonsová
MILUJEM túto autorku, ktorá mala tak vynikajúci nápad napísať sériu, ktorá ma chytila za srdce. Áno, máte pravdu....Kniha Medený jazdec a jej pokračovania je pre mňa ako klenot medzi knihami. Ona má pre mňa samostatné hodnotenie, pretože by bol hriech ju aj nejako porovnávať s niečim iným. Iné slová nemám! Vynikajúca a ja jej tlieskam. 


Ako ste si mohli všimnúť, stále vyhľadávam knihy, ktoré píšu ženy. John Green je výnimka. Do tohoto článku som pridala len elitných 6. Je strašne veľa skvelých autorov, ale títo sú pre mňa niečo, ako knižný "bohovia"
:D

2. mája 2015

Professional fangirl #3

Pred pár mesiacmi som sa rozhodla zapojiť do skvelého meme, o ktorom sa dočítate na tejto stránke. Ide o to, že každý mesiac budem v jednom článku odpovedať na dané otázky (o knihách, seriáloch, filmoch...atď.) Minulé mesiace sme tu mali knihy a filmy, tentokrát ideme na moje skvelé seriály. :3

3.ČASŤ- Seriály

• Ktorý je tvoj obľúbený a neobľúbený seriál? 
Len jeden obľúbený? To je ťažké povedať. Mám rada The 100, Teen Wolf, Arrow, Jane the Virgin, Shameless, Outlander, Reign. U mňa je to tak, že ktorý beží, tak ten je obľúbený. Napr. teraz som začala pozerať Once Upon a Time, tak teraz si drží moje prvenstvo. Keď začne The 100, tak to bude ten. Potom Teen Wolf, aťď. Najviac však milujem The 100, Arrow, Reign a Teen Wolf. :)
Neobľúbený asi nemám. Myslím, že riadna blbosť je Galavant, ale aj tak ho pozerám. :D Niečo ma k nemu strašne ťahá.

• Seriál, ktorý si si pozrel iba kvôli odporúčaniu?
The 100. Všade sa o ňom písalo a všetci o ňom kecali. Kamarátka mi o ňom furt kecala a keď som mala po operácií čas, predsa som sa do neho pustila. Neľutujem!! Jeden z naj seriálov, aké som videla!

• Seriál, ktorý si nikdy nevidel a ani ho nechceš vidieť?
Nie, to  nechce povedať, lebo ma zabijete! Všetci...do jedného!! Nepozerajte sa!! Doctor Who. Vôbec ma nezaujal a ani ma to k nemu neťahá.

• Ktorý seriál pozeráš najdlhšie?
Shameless, ktorého práve ide 5 séria a potom tie nekonečné Upírske denníky. Seriál, ktorý som však pozerala najdlhšie bol Dva a pol chlapa. <3 Geniálny seriál, tlieskam tým, ktorí ho vymysleli.